Erop Uit
DEDEMSVAART inBEELD
Instagram
Facebook
Instagram
Film en foto’s
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
TTV Dames 2 besluit competitie met aderlating
Zaterdag kwam het tweede damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart als laatste in actie in de voorjaarscompetitie van 2017. Eerder sloten ook andere teams de competitie al af.
In Hoorn moest het team een flinke nederlaag incasseren waarmee Disnierats kampioen werd. Het werd liefst 10-0. Lisa van Eijk liet zich vervangen door Annet Sieljes, maar de veteraan van het jonge team kon haar ervaring niet te gelde maken. Net als Melanie Hazeveld en Manon Pateman, die dubbelden, kwam Sieljes niet aan scoren toe. Pateman gaf na het dubbelspel op. Voor de eindstand was het allemaal niet meer van belang. Het Dedemsvaartse team was reeds op de vierde plaats geëindigd en zou dat blijven ongeacht het resultaat van deze wedstrijd.
Ook herenteams sluiten af
Ook de seniorenteams sloten de competitie af voor zover dat nog niet het geval was. Het eerste herenteam had nog twee wedstrijden tegoed. Het eerste duel was thuis tegen HOU-Tafel '77 1 en ging met 4-6 verloren. Achter in de week werd het uitduel met De Treffers '70 4 ingehaald. Het team besloot de competitie met een 8-2 nederlaag en daarmee degradatie naar de 2e klasse.
Het tweede (5e) en derde team (6e) waren reeds uitgespeeld in de 2e klasse. Team 4 speelde de laatste wedstrijd bij TIOS '66 3. In Balinge begon het team aan een theoretische 0-3 voorsprong omdat de thuisploeg een incompleet team opstelde. Maar de Dedemsvaarters scoorden niet waardoor het 7-3 werd. Het vijfde team haalde de thuiswedstrijd met DETO 2 in. In de gymzaal aan de Buizerdweg was het meest scorende Dedemsvaartse team dit voorjaar met 8-2 duidelijk de baas. Het zesde team begon de competitie met een gelijkspel. In de laatste wedstrijd tegen DETO 5 eindigde het met 5-5.
Geen huldiging
Het voorjaar van 2017 gaat voor de Dedemsvaarters de boeken zonder kampioenen. Ook zal er geen prestigebeker worden uitgereikt, omdat er geen jeugdteam was.
Dedemsvaartse leiding bij duel van Regioteam tegen Ajax CT
Dinsdagavond 30 mei aanstaande geeft scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart om 19.30 uur het beginsignaal voor de wedstrijd tussen het Regioteam Gemeente Hardenberg en Ajax Cape Town (onder 20). Hij wordt die avond op sportpark de Boekweit geassisteerd door Martijn Reuvekamp en Max van der Lei.

Het wordt de achtste keer dat het Regioteam van de coaches Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot in actie komt. SCD '83 treedt dit jaar op als gastheer.
Op 18 mei 2010 speelde het Regioteam haar eerste duel. Destijds was het jeugdteam van het Braziliaanse Grêmio Porto Alegre in Gramsbergen de tegenstander. Daarna volgden wedstrijden tegen achtereenvolgens het beloftenteam van SC Heerenveen (bij SC Lutten), Cruzeiro Esporte Clube (bij HHC Hardenberg), HHC Hardenberg (bij VV Bruchterveld), Cruzeiro EC (bij VV Bergentheim), FC Twente All Stars (bij VV Kloosterhaar) en nogmaals HHC Hardenberg (bij SVV '56)

De selectie van het Regioteam is op dit moment nog niet bekend. In principe levert iedere club uit de gemeente Hardenberg één speler. Ook zullen enkele gastspelers worden uitgenodigd. Gastspelers zijn spelers die in de gemeente Hardenberg woonachtig zijn (geweest) en nu actief zijn bij een betaald voetbalorganisatie of op topamateurniveau
Uitslagen/nieuws volleybal
Nieuws SCD’83......
SCD’83 noteert 14e zege van het seizoen
In en tegen Hollandscheveld heeft SCD’83 de 14e zege van dit seizoen geboekt en komt het puntentotaal op 45. Hiermee lijkt SCD’83, gelet op de achtervolgers, vrijwel zeker van een derde plaats op de ranglijst. Omdat DESZ vandaag officieel kampioen is geworden levert deze derde plaats een plek op in de nacompetitie voor promotie. SCD’83 had vorige week een vrij weekend en moest Hollandscheveld inhalen tegen Fit Boys. Grote (kleine) man aan de kant van Hollandscheveld was toen Robin Bijl met maar liefst 5 treffers. Mede door uitstekend verdedigend werk van de SCD’83 achterhoede kwam Bijl niet tot scoren in deze wedstrijd. Uiteindelijk stond er na 90 minuten voetballen een 0-3 stand op het bord door een doelpunt van Stan Dekker en twee keer Nick Dekker.
Het veld in Hollandscheveld was lastig bespeelbaar en dit maakte ook dat de openingsfase vrij rommelig was. Zowel aan de kant van SCD’83 als aan de kant van Hollandscheveld gingen veel dingen fout. De eerste kansen waren voor Hollandscheveld, Lars Lip schoot in vrije positie over.  En in de 11e minuut legde Lip in plaats vanzelf te schieten te scherp voor op de inlopende Robin Bijl. Daarna nam SCD ’83 meer en meer het heft in handen maar creëerden zelf weinig tot niets omdat er vaak te snel voor de lange bal werd gekozen, die veelal een prooi was voor de defensie van Hollandscheveld. Wel kregen de heren uit Dedemsvaart door het veldoverwicht een aantal corners te nemen. Een van die corners in de 40e minuut leidde tot een prachtig doelpunt. Stan Dekker kreeg de bal via een korte corner van Leon Breukelman en krulde deze schitterend in de verre hoek: 0-1. SCD’83 was echter nog niet uitgescoord voor rust, amper 1 minuut later was Nick Dekker het eindstation van een messcherpe counter op aangeven van Nick Hofman: 0-2.

Net als twee weken geleden tegen CSVC wilde SCD’83 snel de wedstrijd in het slot gooien. In de 49e minuut werden de Dedemsvaarters hier enigszins bij geholpen toen doelman Vos van Hollandscheveld in de fout ging, de bal kwam via het blok van Marc van der Graaf bij Nick Dekker, die wel raad met dit buitenkansje wist en schoot de bal zonder aarzeling in het doel: 0-3. Hollandscheveld probeerde in het restant van de wedstrijd nog wel de aansluitingstreffer te forceren. Maar hun voornaamste wapen, Robin Bijl, zat vrijwel de gehele wedstrijd in de broekzak van Thomas Snoeyer. Naarmate de treffer van Hollandscheveld uitbleef ging de wedstrijd min of meer uit als een nachtkaars.

Volgende week krijgt SCD’83 de kersverse kampioen DESZ uit Zwartsluis op bezoek.
DedemsvaartAC Zwemnieuws......
**DedemsvaartAC vaak bij eerste 3
**Ismay Lichtendonk blinkt uit in Amersfoort
Het werden gezellige wedstrijden in Vriezenveen. Zaterdag werd daar een deel gezwommen van de vijfkamp met ploegen uit Almelo, Hardenberg, Westerhaar, Vriezenveen en Dedemsvaart. Het zwembad in Vriezenveen is bij veel deelnemers niet favoriet, maar er werden toch mooie tijden gerealiseerd. De Dedemsvaartse ploeg was het best vertegenwoordigd van alle verenigingen. Er konden geen medailles verdiend worden. Dat was wel jammer voor de Dedemvaartse selectie, want zij waren steeds vertegenwoordigd bij de beste drie. Bij de kinderen van 8 jaar en jonger bracht men het niet verder dan de tweede plaats op de 25 school en de 25 rug. Op de 25 vrij waren de eerste 4 plaatsen echter voor zwemmers van DedemsvaartAC. Marije Overberg won. Ze werd gevolgd door Karlijn
Bredenoort, Jente Nijsingh en Mart Tempelman. In deze leeftijdsgroep slaagden niet veel zwemmers en zwemsters erin om een beste tijd te verbeteren. Marije Overberg en Lisa van Faassen slaagden daar 2 keer in.
Bij de kinderen van 10 jaar en jonger waren Iris Sportel en Leyona Lichtendonk de uitblinkers. Zij zorgden voor de eerste plaatsen. Maar behalve voor de hoge klasseringen waren zij ook verantwoordelijk voor elk 3 persoonlijke records. Sportel won de 100 wissel en Lichtendonk de 50 rug en 50 vlinder. Floor Werger en Lily Zandstra waren elk goed voor 2 persoonlijke records.
Bij de kinderen van 11 jaar en ouder sprongen Pip Eggerding en Frank Tibben eruit. Egerding werd twee keer eerste. Zowel op de 200 wissel als op de 50 rug had ze een flinke voorsprong toen ze aantikte. Tibben tikte maar liefst 3 keer als eerste aan en ook steeds met een flinke voorsprong. Daarbij verbeterde hij ook nog eens 2 keer een persoonlijk record. Vooral zijn 2.48.10 op de 200 meter wisselslag oogstte waardering. Op dit nummer was hij niet de enige met een persoonlijk record. Ook Daan van Ginkel, Lars van Ginkel en Pip Eggerding deden het heel goed op dit nummer.  
_____________________________________________________________

Het werd een ellenlange wedstrijd zaterdag in Amersfoort. De zwemmers hebben niet veel kansen meer om nog een limiet te zwemmen voor de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd en zaterdag was er zo'n kans in Amersfoort. Er was dan ook deelname uit het hele land. Bij DedemsvaartAC deden aardig wat zwemmers een gooi naar een limiet. Er slaagden echter maar weinig pogingen. Wel werden er enkele mooie tijden gerealiseerd. Zo was Ismay Lichtendonk goed op dreef op de vlinderslag. Op de 100 meter bleef ze maar net boven de 1.10 met 1.10.72. Ze dook met deze tijd een flink eind onder haar beste tijd en onder de limiet voor de juniorenkampioenschappen. Daarin slaagde ze niet op de 200. Ook op deze afstand ging ze ver onder haar beste tijd, maar het was niet voldoende voor een limiet. Stijn Boertien slaagde in zijn opzet om een limiet te behalen op de 400 wissel. Hij zette een mooie 5.03.84 neer. Met een wat beter verdeelde race had er nog meer in gezeten. Hanne te Velthuis kwam heel dicht in de buurt van de limiet op de 400 vrij. Ze bleef maar tienden boven de limiet steken. Het werd wel een mooi persoonlijk record. Ook op de 50 vrij slaagde ze net niet.
Mooie tijden werden er gezwommen door de leeftijdgenoten Tessa Sportel en Aleid te Velthuis. Beiden deden het goed op de 200 rug. Bij Sportel begon deze afstand niet goed met een wegglijden bij de start. Ze was dan ook niet tevreden over haar race. Dat was ze wel over haar 200 school. Op deze afstand kwam ze tot een mooie 3.05.89. Te Velthuis deed het goed op de 200 rug, maar ook op de 200 vrij. Niels Kragt is een jaar ouder. Hij miste de limiet op de 200 vrij op een haar. Het werd wel een persoonlijk record in 2.15.06. Leon van den Hof grossiert al in limieten. Hij wilde vooral een mooie tijd neerzetten op de 200 rug. Daar slaagde hij met 2.20.35 wel in, maar net als voor Stijn Boertien gold ook voor hem, dat er bij een beter verdeelde race nog meer ingezeten had. Robin Bruins kwam tot een van de beste prestaties van de dag. Hij ging hard op de schoolslag. Aan het eind werd het wel erg zwaar, maar hij tikte mooi onder de 1.20 aan met 1.19.79.