Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2011-2018
Oud Dedemsvaart
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
www.shh.nu
WISSELENDE UITSLAGEN BIJ DAC DEDEMSVAART

Dedemsvaart -  De selectieteams van volleybal vereniging Pol Kraanbedrijf DAC Dedemsvaart zorgden afgelopen weekend voor wisselende uitslagen. Het eerste herenteam speelde de uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van Vovem/Emmeloord. Het werd een eenrichtingsduel die door de thuisploeg werd gewonnen met 4-0  via (25-23, 25-21, 25-10 en 25-20). De Dedemsvaartse heren spelen a.s. zaterdag om 17.00 uur voor eigen publiek tegen Impala/Leek heren 1.
Het tweede herenteam van POL/DAC won vrijdagavond in Oldemarkt met 1-3 (14-25, 19-25, 23-25 en 25-22 van DIOS waardoor de Dedemsvaartse heren de lijst van de promotieklasse aanvoeren. Vrijdagavond om 20.45 uur spelen de koplopers in de Citadel tegen de heren van Steevast/Steenwijk.

Het eerste damesteam speelde zaterdag tegen het derde damesteam van Flash/Veendam. Een goede start voor de trainer/coaches van POL/DAC Veenstra en de Niet die de eerste en tweede set wonnen via 21-25 en 18-25. Daarna wonnen de Veendam dames de derde en vierde set met twee keer 25-22 en wonnen ook de barrage met 15-8. O.S.R./Odoorn dames 1 komt zaterdag naar Dedemsvaart om te spelen tegen de Dedemsvaartse dames. Dat met de eerste opslag gepland om 15.00 uur in sporthal de Citadel.
Zware nummers bepalen de competitie
Dikke persoonlijke records werden er gezwommen bij de tweede ronde van de zwemcompetitie. Zaterdag zwom DedemsvaartAC in Vaassen. DedemsvaartAC stond aardig veilig na de eerste ronde van de zwemcompetitie. Of degradatie uit de hoogste divisie dichterbij gekomen is, of verder weg, moet afgewacht worden. Na de eerste ronde stond DedemsvaartAC op de dertiende plaats van Nederland. Op de langste afstanden wordt vooral het verschil gemaakt. Voor de oudste heren en dames stond er onder andere een 400 meter wissel op het programma. De dames en heren streden voor wat ze waard waren. Met name bij Maaike
van Veen en Sepp Kalter lag de druk hoog. Zij hadden het zwaarste programma af te werken. Ze deden het prima. Bij de oudste jeugd stond een 400 vrij op het programma. Michelle Zomerdijk, Tessa v.d. Belt, Stijn Boertien en Jesse Zweers lieten zich van de beste kant zien. Zweers deed iedereen het meest verbaasd staan met zijn 4.21.73.

De wedstrijd werd begonnen met een 4x200 vrij estafette voor de jongens-junioren. Met een prachtige 1.57 van Leon van den Hof werd meteen de toon gezet. Frank Tibben haalde het meest van zijn beste tijd af en draaide goed mee met de snelle jongens. Opvallend was het goede zwemmen van Arjan Prins bij de heren. Met zijn 35 jaar zorgde hij nog voor de punten op de 100 vlinder met een fraaie 1.04. Zijn collega Sander Zoer van 34 was nog een van de snelsten op de 50 school.
Punten
Bij de deelnemers van 16 jaar en jonger werd er goed gepresteerd door Hanne te Velthuis en Maud Kuipers. Zij haalden de punten binnen op de 100 vlinder. Ze deden het ook goed op de 200 rug. Te Velthuis en Amy Lynn Zweers doken op deze afstand voor het eerst onder de 2.30. Meghan Mulder en Eline Dankelman verbeterden allebei twee persoonlijke records. Op de 200 rug ging Dankelman maar liefst 15 seconden onder haar beste tijd. De grootste verbetering kwam op naam van Chantal Odink op de 200 rug. Ze ging bijna 30 seconden onder haar beste tijd. De jongens in deze leeftijdsgroep hadden een zwaar programma. Na de 4x200 vrij mochten zij ook een 100 vlinder en 200 rug. Opvallend was de mooie tijd van Chiel Kootstra op de 200 rug. Sem Wellenberg verbeterde 2 persoonlijke records.
Uitglijden
Bij de deelnemers van 14 jaar en jonger moesten Tessa Sportel en Ismay Lichtendonk de ijzers uit het vuur halen. Op de 200 meter wissel lukte dat wat minder goed. Lichtendonk gleed bij de start uit en stond toen direct met 1-0 achter. Op de 100 vrij deden de meiden het heel wat beter. Beiden gingen onder hun beste tijd. Bij de jongens viel het goede zwemmen van nieuwkomer Gijs Vrieling op. Op de 100 vrij dook hij 5 seconden onder zijn beste tijd en voor het eerst onder de 1.20. Bij de allerjongsten ging het vooral goed op de 100 rug. Op de 50 school was Meike Fix het snelst en een van de weinigen met een persoonlijk record.
estafette
De wedstrijd werd in stijl afgesloten met een erg spannende estafette bij de dames. De dames van DedemsvaartAC werden tenslotte als tweede geklasseerd en Deltasteur uit Kampen als eerste. Met het blote oog was dat echter niet goed waar te nemen. Bij de heren was het verschil groter. De ploeg van DedemsvaartAC kwam geen moment in gevaar. De reserveploeg van DedemsvaartAC werd zelfs nog derde.