Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Facebook
Instagram
Instagram
DEDEMSVAART inBEELD
Film en foto’s
Drie clubrecords bij eerste wedstrijd
Weer even wennen was het voor de zwemmers en zwemsters van DedemsvaartAC bij de eerste wedstrijd. De komende weken staan er direct al weer belangrijke wedstrijden op het programma. Daarom werd zaterdag die eerste wedstrijd gehouden in Dedemsvaart, om er even in te komen. Naast enkele individuele nummers over 100 meters stonden er estafettes met lekkernijen als prijzen op het programma. Met name bij de junioren werden er persoonlijke records uit de boeken gezwommen. Hun programma lag daartoe ook wel gunstiger dan bij de jeugd en senioren. Ismay Lichtendonk en Leon van den Hof slaagden direct op de eerste wedstrijd er al in om een clubrecord uit de boeken te zwemmen. Lichtendonk deed dat
met 1.04.67 maar liefst bij de meisjes onder 14 jaar en onder de 16 jaar. Van den Hof zwom bij de jongens onder 16 jaar zijn eigen clubrecord naar 59.36.
In het allereerste nummer, de 100 meter schoolslag, liet Tessa Sportel van zich horen. In de training was al zichtbaar, dat ze goed in haar vel zit. Ze verbeterde op dit nummer haar tijd naar 1.23.00. Later in het programma ging ook haar beste tijd op de 100 vrij er aan. Datzelfde huzarenstukje haalde ook Chiel Kootstra uit bij de jongens. Hij ging op de 100 meter school naar 1.18.72 en op de 100 vrij komt hij dicht in de buurt van de een- minuutgrens. Niels Kragt kwam daar met 1.00.43 wel heel dichtbij. Iris Kootstra, Iris Welhuis en Ilona Kosse zwommen ook allemaal 2 persoonlijke records uit de boeken. Annet Hartholt maakte wel de grootste sprongen. Er gingen seconden van haar beste tijd op de 100 rug en seconden van de 100 vrij. Haar trainingsinzet betaalde zich uit. Bij de allerjongsten kon er een dik persoonlijk record voor Rebecca Reurink en voor Lyanne Spaan genoteerd worden op de 100 rug. Leyona Lichtendonk zwom voor het eerst een 100 vlinder. Ze deed dat in een uitstekende 1.39.57. Daarvoor was haar beste tijd op de 100 school er al aangegaan.
Taart
De jeugd en senioren hadden het moeilijker. Zij zwommen eerst de estafettes en daarna pas de individuele nummers. In deze groep konden maar weinig persoonlijke records genoteerd worden. Toch slaagde Manon Compagner er nog in om haar beste tijd op de 100 school te verbeteren. Het grootste gat sloeg Robin Bruins. Net als Annet Hartholt is hij ook uitstekend bezig in training. Hij verbeterde zijn beste tijd op de 100 school naar 1.15.51. Bij de alleroudsten was er vooral goed zwemmen van Rosan Hans en Stephanie Bergsma. Ze kwamen niet aan hun beste tijden, maar legden aan het eind van de wedstrijd nog prima races neer.
De estafettes waren allemaal 50 meter-nummers. Deze korte afstanden werden door iedereen volop aangevallen. De prijzen bestonden uit lekkernijen waaronder een taart voor de eerste op de 10x50 vrij.
Nieuwe damesteams TTV trappen prima af
De nieuwe tafeltenniscompetitie is van start gegaan met nieuwe damesteams bij TTV Bos Bedden-Dedemsvaart. Bij Tafeltennis Zwolle 1 en 2 werden de eerste wedstrijden buiten de deur gespeeld. Het nieuwe jeugdteam kwam nog niet in actie.
Het nieuwe 1e damesteam bestaat dit najaar uit Jeltje Elsinga, Thirza Hazeveld, Danique van den Berg en Melanie Hazeveld. Het bezoek aan Zwolle eindigde in een 5-5 eindstand. Kopvrouw is Elsinga en zij zette haar team nog op het juiste spoor. Maar de zussen Hazeveld konden het hierna niet bolwerken met verlies in het enkelspel en dubbelspel. Elsinga ging ook onderuit en Thirza Hazeveld kon na vijf games niet voorkomen dat de
thuisploeg een 5-1 tussenstand op de borden zette. Melanie Hazeveld zorgde voor nieuw Dedemsvaarts leven en maakte de 5-2. Het drietal wist door afsluitende enkelspelen te winnen een nederlaag te voorkomen.
Dames 2 bestaat uit Roselin Kappert, Manon Pateman, Rianne Komrij en Simone Paulusma. Kappert en Pateman zijn voorlopig niet inzetbaar, dus speelt het team voorlopig met invallers. De eerste invalbeurt tegen Tafeltennis Zwolle 2 was voor Daniëlle Pekel.
Komrij opende in Zwolle met een zege, maar Paulusma verloor. Met een zege voor Pekel en het gewonnen dubbelspel van haar teamgenoten kon een 1-3 voorsprong worden genomen. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en bracht Komrij een nederlaag toe. Maar Pekel en Paulusma zetten een tandje bij en zorgden voor een geruststellende 2-5 voorsprong. In de slotfase scoorde alleen Paulusma nog voor de bezoekers. Dat was voor de 4-6 eindstand.

Seniorenteams beginnen wisselend
De Bos Bedden senioren zijn eveneens van start gegaan. Team 1 verloor bij HOU-Tafel '77 2 met 7-3. Team 2 deelde thuis de punten met Emmen 2. Het Dedemsvaarts onderonsje tussen het vierde (thuis) en derde (uit) team eindigde in 3-7 en het vijfde team kwam met een nipte 6-4 zege op Tornado '65 3 uit de startblokken. Team 6 was bij HOU-Tafel '77 6 kansloos: 9-1.

Programma
De damesteams spelen zaterdag thuis en ontvangen respectievelijk Avanti 1 en DTV '84 1. Om 14.00 uur is de aanvang van beide duels in de gymzaal aan de Buizerdweg.
OEFEN DRIEKAMP VAN DAMES DAC SELECTIE
Dedemsvaart – Als laatste voorbereiding op het nieuwe volleybalseizoen 2017-2018 hebben de Pol Kraanbedrijf DAC dames afgelopen zaterdagmiddag een driekamp georganiseerd. Met als tegenstandsters de eerste damesteams van VC Vasse en Volco/Ommen. De POL/DAC dames verloren van de Twentse dames met 0-3 en met 23-25, 21-25 en12-15 van de Volco dames. Aanstaande zaterdag reizen de dames onder begeleiding van trainers/coaches Hillegonde de Niet & Gerard Veenstra naar Assen om daar te spelen tegen het eerste damesteam van Animo ’68 in sporthal Peelo met de eerste opslag om 17.15 uur
DAC HEREN SELECTIE START TEGEN HEVOC/HEERENVEEN
Dedemsvaart – Het eerste herenteam van volleybalvereniging Pol Kraanbedrijf DAC Dedemsvaart spelen vrijdagavond 22 september (aanvangstijd 20.45 uur) in Heerenveen tegen het eerste herenteam van HeVoc ’89/Heerenveen. Voor de Dedemsvaarste een onbekende tegenstander in de derde divisie.
SCD’83 verliest, maar bekert door
Omdat de KNVB deze week besloot om HFC Storica uit de beker te zetten en SCD’83 vorig weekend overtuigend had gewonnen van ZAC, hadden de mannen van Richard Tempelman en Douwe Rossing een uitstekende uitgangspositie voor de beker. In en tegen Lemele mocht er niet met al te dikke cijfers worden verloren, bij elk ander resultaat mocht SCD’83 een ronde verder bekeren. Ondanks het vele veldoverwicht voor SCD’83 stond er na 90 minuten en een beetje een 3-2 score op het bord. Ondanks deze nederlaag heeft  SCD’83 de eerste plek in de bekerpoule behaald en bekert het zodoende nog een ronde verder.
Op de mooie kunstgras mat van SC Lemele werd om 14.30 afgetrapt. Al snel was duidelijk dat Lemele de poort niet wagenwijd open wilde zetten en trok daarom ver terug op eigen helft. SCD’83 had in de gehele eerste helft ruim 80% balbezit maar mede door het soms ietwat trage baltempo werden er weinig echte kansen gecreëerd. Tot in de 27e minuut, na goed storend werk van zowel Tim Dekker als Marc van der Graaf was het laatstgenoemde die de bal panklaar voor Erik Wencker neerlegde. Goalgetter Wencker schatte deze voorzet op waarde in en ronde bekwaam af: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het Lemele die een stuk feller en beter uit de kleedkamer kwam. In de 49e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte een bal van rechts werd door Yoran Bakhuis binnen geschoten: 1-1. SCD’83 bleek blijkbaar niet geleerd te hebben van deze waarschuwing  van Lemele want enkele minuten later was het wederom een snelle omschakeling die de SCD’83 defensie de das om deed. Na een diepe bal werd de ver uit zijn doel gekomen doelman Koes omspeelt door wederom Yoran Bakhuis die de de bal in het lege doel schoot: 2-1. In het restant van de wedstrijd was het SCD’83 die voetballend het spel wilde en probeerde te maken en waarin  Lemele zich terugtrok en harde duels en tackles niet schuwde.  Net als in de eerste helft kwam SCD’83 maar moeilijk door de blauw-wit opgezette muur. Vlak voor tijd vond SCD’83 na een goede aanval echter wel een gaatje door de defensie van Lemele en de verdiende gelijkmaker werd door Martijn Hamhuis binnen geschoten: 2-2. Lang kon SCD’83 niet genieten van de voorsprong want Lemele strafte de enorme ruimtes in de SCD’83 verdediging genadeloos af via de counter. Na een snelle aanval was het weer Yoran Bakhuis met zijn derde deze middag die de eindstand  bepaalde op 3-2 in de slotminuten.
Winst voor Avereest
Op zaterdag 16 september speelde het eerste team van K.V. Avereest/Peter Deen uit Dedemsvaart de eerste wedstrijd van het veldseizoen tegen het vijfde van AVSD. Avereest1/Peter Deen begon met Stefan Wilbrink, Christiaan Pennekamp, Zwaantje Oostwoud en Sanne Jansen in de aanval en Len Hooijer, Herman Finkers, Iris Scholing en Loysa Zweekhorst in de verdediging. Ondanks het druilerige weer begon de wedstrijd spannend met twee snelle doelpunten van beide teams. I de rust stond Avereest 1 / Peter Deen met 8-5 voor.  Arjan de Graaf, Joanne Wilbrink en Ilse Peters kwamen in het veld. Na de rust had Avereest 1 / Peter Deen het zwaar en liep AVSD in zelfs tot een gelijke stand. Uiteindelijk
wist Sanne nog net de eindstand tot 13-12 te brengen en dus begon Avereest 1 / Peter Deen het seizoen met winst. Volgende week volgt de return in Dronten.
Be Quick '28 maat te groot voor SV Dedemsvaart
Door Hans Heering
Na de nederlagen tegen Heiino en Nieuwleusen, verloor SV Dedemsvaart zaterdag ook het derde bekerduel. Be Quick '28 was een maat te groot voor de door blesssures geteisterde oranjehemden. De Zwollenaren gingen met een ruime 0-5 overwinning naar huis.
Na ruim een kwartier opende Gianlucca van der Vegt de score, 0-1. Weer een kwartier later werd het 0-2 door Yordi Veldman en tot dat moment had de thuisploeg nog geen goede mogelijkheid weten te creëren. Tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter G.H. Steen was Noah Schuurman dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn lobje verdween echter niet in, maar naast het doel.  
In de slotminuten van de eerste helft werd doelman Daan Zwinselman van SV Dedemsvaart nog twee keer gepasseerd. Sertac Yilmaz tekende voor de 0-3 en de 0-4.

In de tweede hellft drongen de gasten niet echt meer aan en leek Dedemsvaart iets terug te kunnen doen. De eerste mogelijkheid na rust was ook voor Dedemsvaart. Een inzet van Noah Schuurman ging langs de verkeerde kant van de paal. Patrick Pater stoomde via de linker flank op en drong door tot in het strafschopgebied. Daar aangekomen slaagde hij er niet in de bal goed te raken, waardoor een succesvolle afronding achterwege bleef. Vijf minuten voor het eindsignaal leek de ingevallen Ben Gerritsen toch nog de Dedemsvaartse eer te redden. Zijn doelpunt werd echter geannuleerd, waarna Be Quick '28 in de extra tijd de eindstand nog op 0-5 bepaalde.

Zondag 24 september begint de competitie. Dedemsvaart speelt dan in Coevorden bij Raptim. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.