Erop Uit
Instagram
Facebook
Instagram
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Om te zien
DEDEMSVAART inBEELD
Film en foto’s
Nieuws en of uitslagen DedemsvaartAC
5x Goud voor DedemsvaartAC op NJJK
Tot nu toe verliepen de Nederlandse junioren en jeugdkampioenschappen in Eindhoven erg succesvol. Met tweede plaatsen voor Ismay Lichtendonk, Leon van den Hof en Stijn Boertien, 2 gouden medailles voor Leon van den Hof, 3 gouden medailles voor Ismay Lichtendonk, een bronzen medaille voor Ismay Lichtendonk en een vracht aan dikke persoonlijke records ging het beter dan verwacht. Het eerste nummer, de 400 vrij van Ismay Lichtendonk, leverde direct al een persoonlijk record op van 8 seconden en een tweede plaats. Ze ging mooi mee met de snelste zwemmers en wist het tempo tot het eind vol te houden. Op de 200 meter rugslag stond ze als snelste genoteerd. Slechte keerpunten braken haar op, maar het
persoonlijke record van 2.27.60 maakte veel goed. Ze werd tweede met voorsprong op nummer drie en kort achter nummer 1.

Hanne te Velthuis en Manon Compagner startten op een 50 vrij. Te Velthuis startte fel en verbeterde ook haar beste tijd. Bij Compagner ging het vanaf het begin niet helemaal goed. Ze tikte net boven haar beste tijd aan. Jesse Zweers en Stijn Boertien zwommen het zwaarste nummer van hun toernooi, de 200 meter schoolslag. Dat het goed zit met de inhoud bewezen hun flinke persoonlijke records. Zweers werd zevende met een record van 2 seconden en Boertien werd tweede met een record van 4 seconden. De tweede plaats kwam niet geheel onverwacht, maar zijn tijd van 2.25.90 wel. De ochtend werd afgesloten met een 4x100 wisselestafette voor de jeugd bij de meisjes. Vooral Maud Kuipers en Kyra Montijn lieten zien, dat ze niet voor niets naar Eindhoven waren gekomen. Beiden zwommen de beste race van het seizoen tot nu toe. Manon Compagner en Hanne te Velthuis maakten het goed af.
Het donderdagmiddag programma startte met het favoriete nummer van Leon van den Hof. Hij zwom de 100 rug. Hij hoopte net onder de 1.02 te komen. Dat lukte ruimschoots. Hij tikte in het veld met voorsprong aan en kan zich Nederlands kampioen op dit nummer bij de jongens geboren in 2002 noemen. Jesse Zweers zwemt in een jaar oudere jaargang. Ook hij zwom zijn persoonlijke record uit de boeken. Ismay Lichtendonk zwom een 50 meter borstcrawl persoonlijk en mocht kort daarna aantreden op de 4x100 wissel voor meisjes junioren. Lichtendonk, Alessia Sluis, Amy Lynn Zweers en Meghan Mulder streden mee om de medailles. Ze kwamen tenslotte een seconde tekort en tikten aan als vijfde. Ook de jongens junioren redden het niet om in de medailles te zwemmen. Leon van den Hof, Stijn Boertien, Jesse Zweers en Robin Bruins werden vierde. Ze gingen wel ver onder hun inschrijftijd.
2xgoud
De vrijdagochtend leverde twee gouden medailles op voor Ismay Lichtendonk en een finaleplaats voor Manon Compagner op de 100 vlinder. Ze plaatste zich als achtste met een goede 1.06.11. Leon van den Hof greep net naast de medailles, maar verbeterde wel zijn beste tijd. Jesse Zweers en Stijn Boertien verbeterden ook hun beste tijden. Stijn Boertien was deze keer het snelst van het drietal met 55.01. Ook Ismay Lichtendonk en Amy Lynn Zweers verbeterden hun beste tijden. Zij zwommen een 100 vlinder. Lichtendonk won dit nummer met een flinke voorsprong bij de meisjes geboren in 2004. Ze had het moeilijk in de laatste meters, maar het goud op deze afstand en de mooie 1.07.97 brachten loon naar werken. Amy Lynn Zweers kwam dicht in de buurt van de prijzen, maar tikte als zesde aan. Voor Manon Compagner zat de 100 vrij erg dicht op haar 100 vlinder. Toch bracht ze met 1.00.84 nog een fraaie tijd op de klokken. Hanne te Velthuis bleef een fractie boven haar beste tijd steken. Haar stond het zware nummer 800 vrij nog te wachten. Ze zwom daarop een mooie constante race, maar ook op deze afstand bleef ze net boven haar tijd. Ismay Lichtendonk mocht aan het eind van de ochtend nog een gouden medaille ophalen vanwege haar verrichtingen op de 50 rug. De strijd werd in de laatste meters beslist in haar voordeel. Ze verbeterde het kampioenschapsrecord en was bovendien sneller dan de meisjes van een jaar ouder.
medaillearsenaal
In de middaguren werd het medaillearsenaal uitgebreid met een zilveren medaille. Hierop moest gewacht worden tot het eind van de middag. Stijn Boertien veroverde die op de 50 meter schoolslag. De eerste slag ging helemaal de mist in, maar hij herpakte zich snel en finishte voor het eerst onder de 30 seconden op deze afstand. Naast Stijn Boertien deed ook Jesse Zweers het prima op dit nummer. Het aantal persoonlijke records werd fors uitgebreid. Het begon met een vierde plaats van Ismay Lichtendonk op de 800 vrij en een verbetering met 13 seconden. Daarna verbeterde ze ook nog haar record op de 100 vrij. Amy Lynn Zweers was de volgende die haar beste tijd verbeterde op de 100 vrij. Ze bleef maar een fractie boven de minuut. De volgende keer in een 25 meterbad schiet ze er vast onder. Jesse Zweers en Leon van den Hof verbeterden hun beste tijden op de 200 wissel. Een hoogtepunt van de dag vormde de finale van Manon Compagner op de 100 vlinder. Ze verbeterde haar tijd van de ochtenduren flink en reikte naar de zevende plaats. De dag werd afgesloten met een 4x200 vrij. Vooral voor Stijn Boertien en Jesse Zweers werd dit een zware opgave. Meteen na hun 50 school konden ze door naar de voorstart voor de estafette, maar ze kweten zich prima van hun taak. Leon van den Hof zwom naar behoren. Vooral Niels Kragt deed het goed op deze afstand met 2.13.
Platform
Net als vrijdagochtend stond er ook zaterdagochtend 2 keer iemand van DedemsvaartAC op het hoogste platform. Leon van de Hof won de 50 rug en Ismay Lichtendonk won de 100 rug. Bovendien leverde Stijn Boertien een prima prestatie door seconden onder zijn beste tijd te duiken op de 100 school. Hij pakte de tweede plaats op deze afstand. Amy Lynn Zweers en haar broer Jesse zwommen de persoonlijke records met meer dan een seconde uit de boeken. Amy Lynn deed dat op de 100 rug en Jesse op de 100 school. Op zaterdagmiddag werden er nog een bronzen medaille voor Ismay Lichtendonk op de 200 wissel en een zilveren voor Leon van den Hof op de 50 vrij toegevoegd. Lichtendonk verbeterde daartoe haar beste tijd met heel wat seconden. Van den Hof ging zelfs onder de 25 seconden op de 50 vrij. De dag werd afgesloten met 2 estafettes 4x200 vrij voor de meisjes. De junioren tikten aan als zevende en de jeugd als dertiende. Vooral Alessia Sluis, Meghan Mulder, Maud Kuipers en Tessa v.d. Belt vielen op.
Verdeling
Zondagochtend zwom Leon van den Hof in een keurig verdeelde race naar een tweede plaats op de 200 rug. Daarmee versloeg hij zijn tegenstanders van de winterkampioenschappen, die toen sneller waren. Alleen een in Zwitserland verblijvende Nederlander was hem te snel af. Daarvoor hadden Stijn Boertien en Tessa v.d. Belt al een goede 400 wissel afgeleverd en deden Hanne te Velthuis en Manon Compagner het aanzienlijk beter op de 200 vrij dan de dag ervoor in de estafette, maar bleven ze net boven hun beste tijd teken. Ismay Lichtendonk kwam wel onder haar persoonlijke record. Ook Amy Lynn Zweers slaagde net niet in haar poging om haar beste tijd te verbeteren. Manon Compagner wist zich aan het eind van de ochtend te plaatsen voor de finale op de 50 vlinder. De ochtend werd afgesloten met 2 estafetteploegen op de 4x100 vrij bij de meisjes-jeugd. Er konden nog weer mooie tijden genoteerd worden. Tessa v.d. Belt en Kyra Montijn kwamen flink onder hun beste tijd uit.