Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2011-2018
Oud Dedemsvaart
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
www.shh.nu
Prima afsluiting DedemsvaartAC van zwemcompetitie
Er werd gestart met een 4x200 vrij heren. Daar liet DedemsvaartAC zaterdag in het thuisbad zien, dat ze tijdens de laatste ronde, de zwemcompetitie van dit seizoen goed wilden afsluiten. Ze gingen maar liefst 6 seconden onder de inschrijftijd en Peter de Boer en Jesse Zweers doken zelfs onder de 2-minutengrens. Er gebeurden geen gekke dingen en daarmee is het nagenoeg zeker dat DedemsvaartAC ook volgend jaar in de hoogste klasse mag acteren. DedemsvaartAC stond na de derde ronde tamelijk veilig op de elfde plaats van de 15 ploegen. Alleen de vijftiende ploeg degradeert. Opvallend zwemmen was er van Niels Kragt, Leon van den Hof en Sem Wellenberg. Sepp Kalter, Maaike van Veen en
Stephanie Bergsma hadden het zwaarste programma af te werken. Ze sloegen zich er kranig doorheen. Vooral hun 200 vlinder oogstte waardering, net als overigens die van Niels Kragt.

DedemsvaartAC zwemt al jaren de competitie met Deltasteur uit Kampen. Het had er vlak na de wedstrijd alle schijn van, dat ook zij nu toetreden tot de allerhoogste zwemcompetitie. De einduitslag is echter nog niet bekend. De strijd op de estafettes tussen de 2 ploegen was overigens wel eens spannender. Zaterdag kon DedemsvaartAC steeds met ruime voorsprong als eerste aantikken. Op de laatste estafette zorgde een erg scherpe overname van Ismay Lichtendonk nog wel even voor hartkloppingen. De ploegleiding dacht aan een diskwalificatie. De scheidsrechter was echter stellig en keurde de overname goed.
Jongsten
Niet alleen de oudsten deden het goed. Ook de jongsten haalden heel wat van hun beste tijden af. Zij zwommen een 50 vlinder en een 100 vrij. Bijna zonder uitzondering ging er bij iedereen op beide afstanden seconden van de beste tijd af. Meike Fix slaagde daar het best in. Zij boekte de grootste progressie. Bij de meisjes en jongens van 14 jaar en jonger zwom ook iedereen zijn beste tijd op de 400 vrij uit de boeken. Op de 100 school lukte dat niet iedereen. Bij de meisjes lukte dat Ilona Kosse en Annet Hartholt en bij de jongens Dennis Mosterman, Gijs Vrieling en Leonardo Hassing. Al met al wisten zij veel seconden te winnen voor de puntentelling. De jongens en meisjes van 16 jaar en jonger hadden wat meer moeite om hun persoonlijke records scherper te stellen. Toch ging ook hier menig record aan flarden. Leon van de Hof, Tristan Scholten en Sem Wellenberg slaagden het best. Van den Hof en Wellenberg excelleerden op de 100 rug. Scholten ontpopte zich ineens als schoolslagzwemmer.
Teveel gevraagd
Bij de zwemmers van 18 jaar en jonger was twee persoonlijke records blijkbaar teveel gevraagd. Hanne te Velthuis kwam nog het dichtst bij. De prestaties van anderen mocht er echter ook zeker zijn. Zo maakten Stijn Boertien en Jesse Zweers er 2 keer een flink strijd van. Op de 100 vrij tikten ze tegelijk aan en op de 200 rug scheelde het maar 0,3 seconden. Bij de oudste dames en heren draaide het deze wedstrijd vooral om het zware nummer 200 vlinder. Bij de dames namen Maaike van Veen en Stephanie Bergsma dit op zich. Ze waren dik tevreden met hun tijd onder de 2.30. Bij de heren gingen Sepp Kalter, Jesper Kloek en Niels Kragt hard. Kragt versterkte bij de heren de gelederen en niet voor niets. Behalve een mooie vlinder zwom hij ook prima op de 200 wissel. Hij verdiende op dit nummer de punten door een dik persoonlijk record te zwemmen.
Dedemsvaart deelt punten met koploper.........
Dames 1 van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelde zaterdag thuis tegen De Treffers (R) 3, de koploper uit Roelofarendsveen. In een wedstrijd die op en neer ging werd de buit aan het einde van de rit eerlijk verdeeld.

Sabrina Kreeft opende met een rappe tegenslag, maar Thirza Hazeveld maakte de achterstand ondanks wedstrijdpunten tegen direct gelijk in een vijfgamer. Zus Melanie moest hierna een veer laten, maar pakte met Thirza wel het dubbelspel. De snelle 3-2 van Thirza was de enige keer dat de Dedemsvaartses op voorsprong kwamen.
De bezoekers bogen de achterstand weer om in een nieuwe voorsprong door Kreeft en M. Hazeveld nieuwe tikken uit te delen. T. Hazeveld scoorde opnieuw snel in drie games. M. Hazeveld bleef ongelukkig aan de scorende kant en verloor ook haar derde enkelspel. Kreeft leek het afsluitende duel snel te winnen, maar gaf in de vierde game vier wedstrijdpunten weg. Toch maakte ze in de vijfde game het karwei af met de verdiende gelijkmaker. Aan de stand in de 2e divisie veranderde weinig. De Dedemsvaartses bewaakten de derde plaats met verve.

Twee seniorenteams op titelkoers

De beide jeugdteams waren vrijgeroosterd, maar de seniorenteams kwamen wel allemaal in actie. Drie teams wonnen en drie teams verloren. Tornado '65 2 was in Valthe een hinderlijke sta-in-de-weg in de titelkoers van het eerste herenteam. Toch wonnen de Dedemsvaarters: 4-6. Team 2 verloor met 3-7 van HOU-Tafel '77 2 (Coevorden).

In de 3e klasse wist het derde team te herstellen na de zeperd van een week eerder. Tegen De Treffers '70 6 (Klazienaveen) werd met 7-3 gewonnen. Team 4 scoorde na een 1-2 voorsprong niet meer tegen TIOS '66 2 en ging in Balinge met 8-2 de bietenbrug op. Ook team 5 ging onderuit met 7-3 bij HOU-Tafel '77 4. In de 5e klasse deelde team 6 de lakens uit bij NATTC 7. In Nieuw-Amsterdam werd met 0-10 maximaal gescoord.

Tweede competitiehelft

De tweede competitiehelft gaat komende week direct van start, maar heren 1 en 2 zijn wel vrijgeroosterd. Het vierde team speelt dinsdag uit bij Tornado '65 3, terwijl tegelijk in de gymzaal aan de Buizerdweg drie teams in actie komen: Dedemsvaart 3 - NATTC 2, Dedemsvaart 5 - Reflex '65 3 en Dedemsvaart 6 - Assen 7. Op zaterdag sluiten de dames de week af met de thuiswedstrijd tegen Alexandria '66 1 (Rotterdam), en spelen de jeugdteams alweer de zevende en achtste speelronde in de TableStars competitie. Jeugdteam 1 speelt in Emmer Compascuum tegen De Treffers '70 4 en Assen 5, en in Emmen speelt jeugdteam 2 tegen HOU-Tafel '77 2 en Reflex '65 4.