Erop Uit
DEDEMSVAART inBEELD
Instagram
Facebook
Instagram
Film en foto’s
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Om te zien
Avereest verliest in matig duel van Amicitia
Na een uitstekend zaalseizoen, waarbij het kampioenschap werd binnen gehaald, lukt het Avereest op het veld maar niet hetzelfde niveau te halen. Blessures, wisselende vaksamenstellingen en een gemis aan scherpte zullen hiervoor de hoofdredenen zijn. Vandaag stond koploper Amicitia 4 op het programma, welke geen onbekende is voor Avereest. In de zaalcompetitie was Avereest nog te sterk voor Amicitia 4, maar de eerste ontmoeting op het veld ging met 6-7 naar Amicitia. Ondanks dat er voor Avereest niets meer op het spel staat, werd getracht er toch een leuke wedstrijd van te maken. Helaas ging het vanaf het begin al niet goed en stond Avereest al snel op een 2-0 achterstand. Door een strafworp en afstandsschot van Len
Hooijer werd de stand nog wel gelijk getrokken. Amicitia antwoordde d.m.v. een afstandsschot direct, waarna Sanne Jansen de stand even later weer gelijk trok (3-3). Dankzij een doorloopbal van Ilse Peters kwam Avereest op voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Amicitia de ruststand op 4-4 zette. Na rust werd er nog slechter geschoten en werd er veel balverlies geleden. Amicitia wist hiervan te profiteren en kon zo uitlopen naar 7-4. Herman Finkers wist kort daarna een strafworp te verzilveren en met een mooi afstandsschot van Ilse leek er toch weer wat mogelijk (7-6). Hierna was het kruit verschoten en scoorde alleen Amicitia nog eenmaal, waarmee de eindstand op 8-6 werd bepaald. Met nog 2 thuiswedstrijden voor de boeg moet Avereest proberen van de laatste plaats te komen, zodat het veldseizoen toch enigszins positief kan worden afgesloten. De tegenstander voor aankomend weekend is Juventa 3. De eerste ontmoeting eindigde nog in een gelijkspel, maar Avereest zal nu echt uit een ander vaatje moeten tappen, mede omdat Juventa nog kans maakt op het kampioenschap (bij verlies van Amicitia).
Trainer Jan Breukelman in technische staf Regioteam
In samenspraak met de clubtrainers heeft Gert Heerkes vanuit China de selectie van het Regioteam samengesteld. Dinsdagavond 30 mei zal de coach van Qindao Red Lions niet aanwezig zijn bij het duel van 'zijn' Regioteam tegen Ajax Cape Town op sportpark de Boekweit in Dedemsvaart. Omdat ook Arend Slot niet aanwezig kan zijn, is de heer Jan Breukelman toegevoegd aan de technische staf. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Breukelman speelde veertien jaar in het eerste van HHC 1. Daarna stortte hij zich op het trainersvak. Hij was ondermeer trainer-coach van HHC A1, Bruchterveld, Vroomshoopse boys en Mariënberg. Daarnaast maakte hij deel uit van de technische commissie van HHC Hardenberg.
Topscorer Nick Buitenhuis
De selectie van het Regioteam is bekend gemaakt, maar door de deelname van zes gemeentelijke clubs – Balkbrug, Bergentheim, Dedemsvaart, Gramsbergen, Hardenberg '85 en SCD '83 – aan de nacompetitie, is het niet uitgesloten dat er mutaties in de selectie doorgevoerd moeten worden. Éen wijziging is al doorgevoerd, de plaats van Rob Wevers (Bergentheim) wordt overgenomen door zijn teamgenoot Nick Buitenhuis, de topscorer van de gemeente Hardenberg.
'Wij zullen verder even moeten afwachten of alle clubs in verband met nacompetitieverplichtingen spelers beschikbaar kunnen stellen', vertelt teammanager Johan Gaasbeek. Hij voegt er aan toe dat hij graag een gedreven voetbaldier naast zich zou zien die over een aantal jaren de organisatie van de jaarlijkse wedstrijd op zich wil nemen. 'Ik wil uiteraard wel de contacten blijven onderhouden met de buitenlandse teams die een wedstrijd tegen ons Regioteam willen spelen'.
Uitslagen/nieuws volleybal
GEZELLIGHEID TROEF BIJ KALKWIEKE VOLLEYBALTOERNOOI
Dedemsvaart – Het traditionele Kalkwieke eetcafé volleybaltoernooi van de Dedemsvaartse volleybalvereniging Pol Kraanbedrijf DAC en georganiseerd door de activiteitencommissie kan weer in de historieboeken worden ingeschreven als een positieve activiteit. Cerise Aalberts, was als commissielid na twee avonden tevreden over de afloop. ‘We hebben de commissie uitgebreid met enkele leden. Door late afzeggingen moesten we het programma meerdere malen aanpassen. Dat we van diverse teamleden een klopje op de rug kregen doet ons goed. In de hal veel publiek op de tribune van de sporthal en in het restaurant met muziek van een DJ’.
Het vrijdagavond programma werd afgesloten door hoofdsponsor René Kleine die de cup met grote oren aan team van Sportfit uit te reiken als winnaar van de gevorderden na een lange finale tegen het team van drukkerij Gerrits/Leffers. Zaterdagavond was het team van Hans van den Berg Timmerwerken kampioen bij de gevorderden. Aalberts:’ We gaan over deze versie nog evalueren maar dat dit evenement in 2018 weer georganiseerd zal worden is voor mij voor 100% zeker’.
Lekker sprinten in Kampen
Even lekker sprinten, dat deden de oudere zwemmers van DedemsvaartAC zaterdag in Kampen. Deltasteur, de zwemvereniging uit Kampen, had zaterdag zijn clubkampioenschappen en vooral in de oudere leeftijdsgroepen kon men wel wat sparringpartners gebruiken. Het werd een lekkere vlotte wedstrijd. Er was net voldoende rust om elke keer weer opgeladen aan de start te staan. Van elke slag stond er een 50 meter op het programma. De meeste zwemmers van DedemsvaartAC verbeterden wel een of meerdere persoonlijke records of gingen sneller dan hun seizoenrecord. Sanne Berg en Nynke Wesselink deden dat zelfs op elke slag. Als snelste aantikken deden de Dedemsvaartse zwemmers niet vaak.
Daarin slaagde alleen Peter de Boer op de 50 vrij. Dominique van Tolij was wel vaak het snelst van de jeugdzwemmers.Er werd gestart met een 50 vrij. Sanne Berg en Dominique van Tolij brachten hier de grootste verbeteringen op de klokken. Op de 50 rug kwam de grootste verbetering op naam van Peter de Boer, hoewel de verbetering van Nynke Wesselink er ook mocht zijn. Op de 50 meter vlinderslag waren er flinke tijdsverbeteringen van Linde Kolkman en Sanne Berg. Beiden tikten aan in 32.47. Kolkman tikte net iets eerder aan. Linde Kolkman deed het ook heel goed op de 50 school. Vooral op de terugbaan zat ze lekker in haar slag en ze tikte als snelste van de Dedemsvaartse dames aan in 37.96. Stephanie Bergsma verbeterde ook haar beste tijd op deze afstand. Ze bleef maar net boven de 40 seconden steken. Het werd 40.05.
Uitdaging voor SCD’83
Door het verlies zaterdag thuis op het sportpark “de Boekweit in Dedemsvaart in het eerste duel van de laatste finale  ronde voor de 2e/3e klasse heeft SCD’83 een bittere pil te slikken gekregen door het bezoekende GV Groen Geel uit Groningen. Het zal volgende week tot het uiterste moeten strijden en gaan om de promotie te bewerkstelligen. Rust en eindstand 1 – 2.

In de eerste veertig minuten waren er voor SCD’83 goede mogelijkheden aanwezig om een uistekend resultaat neer te zetten voor de returnwedstrijd. In de 14e minuut dacht Groen Geel  verdediger Niels
Veenstra terug te kunnen spelen op zijn doelman Jeroen Vogel die daarbij de snelheid van spits Nick Dekker nog niet kende, uit een nog lastige hoek scoorde Dekker beheerst 1 – 0. Doelman Jelmer Koes zat uitstekend bij een inzet van Peter Kersing vanuit een vrijetrap. Na een half uur spelen lag er voor SCD’83 een mogelijkheid om de score te verhogen, na snelle actie van Nick Hofman op Ingwer Huizinga volgde een prima voorzet op Nick Dekker die rakelings naast het doel schoot. Plotseling onoplettendheid achterin bij SCD’83 werd door Groen Geel genadeloos afgestraft, in de 39e minuut kon Luuk Jans met de bal langs de 16 aan de wandel gaan van rechts naar de midden en haalde met de linker verwoestend uit 1 – 1. Nauwelijks bekomen van deze dreun lag binnen twee minuten nummer twee achter doelman Jelmer Koes, vanaf bijna bij de rechter achterlijn knalde Koen Olde Monninkhof de bal achter Koes 1 - 2. In de tweedehelft in de 63e minuut had SCD’83 een uitstekende mogelijkheid om zich weer kunnen hervinden, Ramon Hulleman vond met een goede pass Nick Dekker maar de spits knalde de tegen de Groninger doelman op. SCD’83 heeft zich daarna weinig mogelijkheden meer gecreëerd om Groen Geel het leven zuur te maken, die met deze voorsprong uistekend kon leven.
Volgende week Groen  Geel – SCD’83 aanvang 15.15 uur.              
Donderdagavond 1 juni op de Boekweit
Mooie tegenstander voor gemeentelijk vrouwenteam
In 2016 nam SVV '56 het initiatief om een gemeentelijk vrouwenteam samen te stellen. Donderdagavond 1 juni komt het vrouwenteam voor de tweede keer in actie. Op sportpark 'de Boekweit' is het Nederlands Militair Vrouwenelftal de tegenstander. De aftrap in Dedemsvaart is om 19.30 uur en de toegang is gratis.
'De organisatie vindt het geweldig dat SCD '83 het initiatief van SVV '56 een vervolg geeft en wij hopen dat ook de komende jaren een gemeentelijk vrouwenteam geformeerd kan worden die haar krachten kan meten met een aansprekende tegenstander. Vorig jaar was het Nederland Politie elftal de tegenstander. Dit jaar wordt de strijd aangegaan met het Militair
Vrouwenelftal dat zich voorbereidt op een vierlandentoernooi in het Duitse Warendorf, waaraan ook Ierland, Griekenland en Duitsland deelnemen', vertelt coördinator Marjolein Evers

Selectie
De trainers Henk Klokkers (Hardenberg '85 Vrouwen 1) en Dennis Olthof (De Weide Vrouwen 1) hebben in overleg met de clubtrainers de selectie samengesteld. Alle gemeentelijke verenigingen zijn vertegenwoordigd. Daarnaast is de selectie aangevuld met speelsters die binding hebben met de gemeente Hardenberg, maar buiten de gemeente voetballen. In verband met de nacompetitie is de selectie onder voorbehoud.
Geselecteerd zijn: Richelle Boessenkool (De Weide), Anouk Borgman (FC Twente), Sylvana Jangbahadoer (De Weide), Lisa Houtman (Hardenberg '85), Sanne Weultjes (ST SVV '56/Kloosterhaar), Shakira van der Zon (Bergentheim), Eline Bakker (CVV Oranje Nassau), Marushka van Olst (Gramsbergen), Iris Braker (HZVV), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Kirsten Veenman (HHC Hardenberg), Tanja Hamhuis (JVC Dedemsvaart), Aris Reiling (EMMS/Lutten), Sanne Veltman (Avereest), Dagmar Bakhuis (Mariënberg) & An Spijker (Bruchterveld).

Het tenue van de regioselectie is beschikbaar gesteld door Prins Sport, Hawe tweewielers en Delta Personeelsdiensten.