Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Oud Dedemsvaart
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
DAC HEREN 2 KOPLOPER
Ondanks een 3-1 verlies afgelopen vrijdagavond tegen het eerste herenteam VC Joure bezetten de Dedemsvaartse heren van volleybalvereniging Pol Kraanbedrijf DAC in de competitie de eerste plaats van de promotieklasse. Dat met één punt voorsprong op VC Joure en Reflex/Kampen H3. Vrijdagavond spelen de heren om 20.45 uur tegen Hevoc ‘89/Heerenveen in sporthal de Citadel. De Pol/Dac dames spelen donderdagavond een bekerduel tegen CoVos/Easterer dames1 met de eerste opslag in sporthal de Greidhoeve om 19.30 uur. Zaterdagmiddag staan de Dedemsvaartse dames om 15.00 uur tegenover het vierde
damesteam van Sudosa-Desto/Assen. Het eerste herenteam sluit de wedstrijdenreeks in de Citadel om 17.00 uur af tegen het derde team van Voorsterslag/VC Zwolle.
SCD’83 trekt 1-0 over de streep tegen Hollandscheveld
SCD’83 had in de wedstrijd tegen Hollandscheveld genoeg aan de treffer van Marc van der Graaf om 3 punten bij te schrijven. Wel maakte SCD’83 het zichzelf onnodig moeilijk omdat het verzuimde de beslissende 2-0 (en of 3-0) te maken.
De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van het sportpark “de Boekweit” dit in verband met het ontbreken van verlichting op het hoofdveld. Dit veld leek de mannen van trainer Richard Tempelman en assistent DouweRossing beter te liggen dan de gasten uit Hollandscheveld. SCD’83 voetbalde gemakkelijker en de bal ging snel van voet tot voet. De
eerste kansjes waren dan ook voor SCD’83, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 25e minuut was er reden tot juichen toen Marc van der Graaf een perfecte actie bekroonde met een bekeken schot in de rechterhoek: 1-0. SCD’83 ging na deze treffer door met waar het gebleven was, namelijk voetballen maar verzuimde daarbij afstand te nemen. Wel scoorde het in de 35e minuut door een doelpunt van Tim Dekker, waar het niet dat deze treffer geannuleerd werd wegens buitenspel voor velen met een vraagteken. Door deze (onterecht) geannuleerde treffer gingen beide teams met een 1-0 stand voor SCD’83 rusten.
SCD’83 was een gewaarschuwde ploeg voor de veerkracht van Hollandscheveld gezien het feit dat de bezoekers vorige week een 2-0 achterstand ombogen tot een 4-2 overwinning . Gelukkig voor SCD’83 werd de negatieve reeks van een snelle tegentreffer na rust de laatste weken verbroken en kwamen de mannen van trainer Tempelman de eerste 10 minuten door zonder tegentreffer. Aan de andere kant kreeg SCD’83 zelf een aantal goede mogelijkheden via Erik Wencker en de ingevallen Sander Hommes, maar helaas verdween de bal niet achter doelman Lennard Vos maar gingen voorlangs of over. Hierdoor bleef het lang ouderwets billenknijpen voor SCD’83 en haar supporters. Hollandscheveld topscoorder Robin Bijl kreeg in de 82e minuut de mogelijkheid op de gelijkmaker maar vond doelman Jelmer Koes op zijn weg . Gelukkig voor de thuisploeg vond de uitstekend leidende scheidsrechter Yildiz uit Zwolle het na 90 minuten en een aantal blessure minuten het genoeg waardoor SCD’83 verdiend de derde overwinning van dit seizoen kon bijschrijven.
Volgende week speelt SCD’83 uit tegen Fit Boys uit Beilen.
Foto: Erik Pouls
Heren DedemsvaartAC opnieuw het snelst
De spannendste strijd vond plaats op de 4x100 vrije slag estafette voor de dames. Dat was het laatste nummer van de Overijsselse kampioenschappen wat zaterdag in Nijverdal werd gezwommen. De dames van DedemsvaartAC hadden 0,1 seconde te lang nodig om Overijssels kampioen te worden. Daardoor ging de Dinkel uit Denekamp er met het goud vandoor. Daarvoor hadden de heren van DedemsvaartAC het goud gepakt op hun estafette. Net als vorig weekend op de 4x100 vrij, gebeurde dat nu op de 4x100 wissel. Individueel werden er ook prima prestaties geleverd en veel prijzen gepakt. Voor de heren gebeurde dat vooral op de
200 wissel en 100 vlinder en bij de dames op de 200 rug. Het dikke persoonlijke record van Tristan Scholten op de 400 vrij, maakte hem tot man van de wedstrijd.
Vorig weekend kwam het langzaam op gang voor DedemsvaartAC tijdens de eerste sessie van de Overijsselse kampioenschappen. Op zondag, bij de tweede sessie, ging het al wat beter. Nu bij de derde sessie ging de ploeg voluit los. Zo pakte Sepp Kalter de eerste plaats op de 100 vlinder en bijna het clubrecord. Stijn Boertien ging met een tussentijd in de estafette op de 100 school naar 1.03. Het meest gelukkig was Michelle Zomerdijk, die met een tussentijd op de 100 vrij in de estafette voor het eerst onder de minuut ging. De show werd zaterdag gestolen door Ismay Lichtendonk met prachtige tijden op de 200 school en de 200 rug. Vorig weekend kwamen Manon Compagner en Tessa v.d. Belt maar moeizaam op gang. Zaterdag leverden beiden een mooie 200 rug af. Daarvoor dook v.d. Belt al onder haar beste tijd op de 100 vrij. Compagner was de slotzwemster op de 4x100 vrij. Zij gooide zich kort na haar 200 rug volop in de strijd en tikte onder de 58 seconden aan. Ze nam over van Hanne te Velthuis die voor het eerst onder de 59 seconden dook. Niet alleen de oudere zwemmers en zwemsters lieten van zich horen. Ook bij de jongsten ging het goed. Marlies Dijsselhof en Iris Sportel lieten prima zwemmen zien. Floor Werger zwom zich zelfs in de prijzen. Zij deed dat op de 200 school. In een mooie 3.24.02 pakte ze het brons.
Wisselende resultaten voor Dedemsvaartse tafeltennissers
In een week waarin het eerste damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart geen wedstrijd speelde, boekte de rest van de vereniging wisselende resultaten in hun wedstrijden. Herenteams 2, 3 en 5 waren de winnaars van de week met niet al te uitbundige zeges.
Dames 2 speelde de eerste wedstrijd in de degradatiepoule. In Enschede was ENTAC 1 met 6-4 te sterk, een groot verschil in vergelijking met de thuiswinst van 8-2 een week eerder. Aan Rianne Komrij lag het verschil niet, zij pakte opnieuw twee punten.
Simone Paulusma scoorde wel minder, maar pakte ook twee punten.
Het grote verschil was het resultaat van Manon Pateman: thuis nog twee punten, maar in Enschede zonder. Ook het dubbelspel van Komrij/Paulusma was nu voor de Enschedeses. De Dedemsvaartses bleven wel aan de leiding in de poule.
Het jeugdteam sloot de najaarscompetitie af met twee verliesbeurten. Eerst was Reflex '65 3 met 5-0 te sterk en direct hierna was Argus 7 met 3-2 sterker. In de eerste wedstrijd tegen de Hoogeveners was het weer wat wisselvallig van Xem Reurink en Levi Halm. Goede punten afwisselen met ongecontreerde slagenwisselingen beletten hen de winst.
In de tweede wedstrijd tegen de titelkandidaat uit Harkstede was het beter, maar Reurink en Halm pakten nu beiden wel een punt. Het dubbel leverde dit najaar maar een keer winst op en ook nu werd er niet gewonnen. De jongens eindigen de competitie als hekkensluiter. Halm wist 20% te winnen en Reurink won 45% van de wedstrijden.
Bij de senioren verloor het eerste team bij TIOS '66 1 met 8-2. Teams 2 en 3 grepen de grootste zeges met 7-3 tegen TIG 1 en MSK 1 en ook het vijfde team won, met 4-6 bij koploper Tornado '65 3. Het vierde en zesde team speelden gelijk tegen Assen 6 en DBC 2.