Erop Uit
DEDEMSVAART inBEELD
Instagram
Facebook
Instagram
Film en foto’s
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2016
Nieuws van de Tafeltennisvereniging......
Dames TTV onderuit bij Avanti 1
De dames van tafeltennisvereniging Bos Bedden Dedemsvaart kwamen zaterdag in actie bij Avanti 1. In Hazerswoude-Dorp moesten de Dedemsvaartses een kleine nederlaag slikken. Dames 2 was deze speelronde vrijgeroosterd.
Statistieken vooraf voorspelden weinig positiefs voor de Dedemsvaartses. Afgelopen drie jaar waren er reeds ontmoetingen en het beste resultaat hierin was 3-7 verlies. Ditmaal werd dit echter verbeterd, want ondanks het verlies was de uitslag met 6-4 hoopgevend. Annemarie Zijnstra was niet in beste doen. Dit uitte zich in één enkelspelpunt en een zwak dubbelspel met
Amanda van Dijk. Linda Stolk scoorde ondanks opnieuw opspelende rugklachten goed en pakte daarmee een punt. Van Dijk was de meerwaarde ten opzichte van eerdere ontmoetingen. Met 'lekker blokken en waar nodig spinnen' raapte zij twee punten bijeen.

Weinig punten senioren
Heren 1 en heren 5 kwamen om een andere reden eveneens niet in actie. De thuiswedstrijden tegen respectievelijk Reflex '65 1 en DETO 3 werden op verzoek van de bezoekers uitgesteld. De overige teams kwamen wel in actie, maar er werden louter verliezen genoteerd.
Team 2 speelde twee wedstrijden. Eind februari nog was het team in eigen huis de mindere van Olympia '54 1 (4-6) en afgelopen week was Reflex '65 2 in Hoogeveen te sterk voor de Dedemsvaarters (7-3). Team 3 kreeg geen poot aan de grond bij HOU-Tafel '77 2. In Coevorden kreeg de Dedemsvaartse hekkensluiter geen punten mee (10-0). Het vierde team leed een onnodig verlies bij MSK 1 (6-4). Team 6 (foto) verloor van een sterker De Treffers '70 6 (2-8).

Venijn zit hem in de staart
Komende speelweek komen de meeste teams pas in of tegen het weekend in actie. Het klapstuk is zaterdag in eigen huis als de beide damesteams spelen. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden Dedemsvaart 1 - De Treffers (R) 1 en Dedemsvaart 2 - Disnierats 1.
Avereest 1/ Peter Deen officieel kampioen
Avereest 1 uit Dedemsvaart – SDO 3 uit Westerhaar
Afgelopen zaterdag was de beslissende laatste wedstrijd van Avereest 1. Avereest begon de wedstrijd met Arjan de Graaf, Patrick Jansen, Sanne Jansen en Ilse Peters in de aanval en Len Hooijer, Stefan Wilberink, Iris Scholing en Joanne Wilberink in de verdediging. Herman Finkers mocht Avereest de eerste helft aanmoedigen en kwam er de tweede helft in voor Arjan de Graaf.
Op het begin van de wedstrijd ging de stand gelijk op. Door mooie schoten van Arjan, Joanne, Patrick en Iris kwam Avereest op  4-4 te staan. Nog net voor de het fluitsignaal wist Arjan er nog een doelpunt te scoren en stond Avereest met 5-4 voor in de rust.
In de rust kregen de spelers nog een paar goede tips van de trainer en gingen ze al vrij snel weer door met de wedstrijd. Het ging direct goed van start met doelpunten van Ilse, Stefan en Iris. SDO kon goed meekomen en het werd op het eind ook nog spannend toen ze er nog twee scoorden. Door nog een afstandsschot van Iris kwam het kampioenschap bijna in zicht. SDO wist nog één doelpunt te maken om de eindstand op 9-7 te brengen. Avereest 1/ Peter Deen konden officieel zeggen dat ze kampioen zijn geworden. Alle spelers en trainer kregen een roos vanwege de overwinning en de  hoofdsponsor Peter Deen, die ook aanwezig was bij de wedstrijd, kreeg een bos bloemen als bedankje. Er was een mooie opkomst qua publiek en Avereest gaat met volle moed beginnen aan het voorjaarsseizoen op het veld.
Uitslagen/nieuws volleybal
DAC DAMES NAAR VOLLE WINST.
Slagharen– Het eerste damesteam van volleybalvereniging Pol Kraanbedrijf DAC slaagde erin om de tweede competitie wedstrijd tegen het tweede team van Side Out/Slagharen te winnen met 0-4 via 19-25,20-25,9-25 en 19-25
DAC HEREN NAAR 1-3 WINST OP VERACLES/GRONINPUN
Groningen – De herenformatie van volleybalvereniging Pol Kraanbedrijf DAC speelden zaterdagmiddag in Groningen tegen het tweede team van Veracles en wonnen het duel met 25-23, 22-25, 20-25 en 24-26.
Avereester Zwemkampioenschappen 2017
Op zaterdag 25 maart  2017  organiseert zwemvereniging  Dedemsvaart AC voor de 7e keer de Avereester Zwemkampioenschappen. Deze wedstrijd is voor leerlingen uit groep 3 t/m 8 van alle basisscholen uit Dedemsvaart, Balkbrug en Oud Avereest.
Je zwemt de wedstrijd tegen kinderen die in dezelfde groep zitten als jij.  Tijdens de wedstrijd word je begeleid door oudere zwemmers van de zwemclub. Zij zullen jou  aanwijzingen geven, zodat jij  misschien wel zwemkampioen kan worden en 1 van de prijzen mee naar huis kunt nemen.
Zit je in  groep 3 t/m 6, dan zwem je  een 25 meter schoolslag en een 25 meter vrijeslag. Zit je in groep 7 of  8, dan zwem je  een 50 meter
schoolslag en een 50 meter vrijeslag. Aan het eind van de wedstrijd is er nog een spetterende  estafette waar je met een groepje van 4 kinderen aan mee kunt doen. Dit moeten wel kinderen zijn uit groep 3 t/m 5 of groep 6 t/m 8. De medailles worden verdeeld in twee categorieën: kinderen die op de zwemclub zitten en kinderen die niet op de zwemclub zitten. Zo blijft de strijd om de prijzen eerlijk!
Dus wil jij de nieuwe zwemkampioen van Avereest worden, geef je dan nu op!!!! Dit kan  ogen tot woensdag 22 maart 2017.
Ga naar www.hardenbergkids.nl, zoek op “avereester zwemkampioenschap”
en meld je aan.
Wie:   Alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8
Wanneer:  25 maart 2017
Aanvang:  14.15 uur
Einde wedstrijd: +/- 16.30 uur
Waar:   Zwembad 'de Kiefer'
Nieuwewijk 14
7701 PZ Dedemsvaart
Bijzonderheden: Zwemdiploma A vereist
Kosten:  Gratis
Oefentrainingen op: 11 en 18 maart van 9.00-10.00 in Zwembad 'de Kiefer'
Heb je nog vragen?  Kijk dan op www.dedemsvaartac.nl of mail naar zwemkampioenschap@dedemsvaartac.nl.
Nieuws SCD’83......
SCD’83 pakt 3 punten bij Nieuwleusen
Op zaterdag 18 maart traden de nummers 2 en 3 van de competitie aan op sportpark ’t Klaverblad in Nieuwleusen. De belangen voor beide teams waren aanzienlijk gezien het feit Nieuwleusen jaagt op koploper DESZ en SCD’83 de derde plek moet verdedigen met teams als Hardenberg’85 en Lutten in de nek. Na 90 minuten en een beetje voetballen stond er een 0-1 stand op het bord door een doelpunt van Nick Hofman.
De middag begon met enkele mooie woorden en een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter van S.V. Nieuwleusen; Bert de Roo. Nadat de pasjes waren gecontroleerd en alles akkoord werd bevonden door scheidsrechter K. Moed uit Klazienaveen kon de wedstrijd beginnen.
SCD’83 begon geconcerteerd en scherp aan de wedstrijd. De meeste duels werden gewonnen en de opbouw van Nieuwleusen werd vaak dusdanig verstoord dat de oranjehemden er voetballend niet aan te pas kwamen. Beide ploegen wisten echter weinig tot niets te creëren waardoor de eerste 20 minuten voorbij slopen. Het eerste echte gevaarlijke moment van Nieuwleusen leverde een vrije trap op de rand van de 16 op. De inzet verdween echter huizenhoog over het Dedemsvaartse doel waardoor de brilstand gehandhaafd bleef. Ook SCD’83  kreeg enkele kansen. Na een mooie pass van Marc van der Graaf en een evenzo mooie aanname van Nick Dekker werd de keeper van Nieuwleusen getest, helaas zonder resultaat. Even later had SCD’83 een aanval beter uit kunnen en moeten spelen, maar Tim Dekker kon zijn vrijstaande jongere broer Nick niet bereiken. Ruststand: 0-0.

In de heenwedstrijd van dit seizoen was de ruststand ook 0-0 en besliste Nieuwleusen de wedstrijd in de eerste 5 minuten na rust door 3 keer te scoren.  De ploeg van Marcel Smid laat echter zien dat het dit seizoen enorme sprongen maakt en bovengenoemde situaties komen gelukkig  amper tot zelden meer voor. Verdedigend staat SCD’83 al weken haar mannetje en ook vandaag tegen Nieuwleusen was dit niet anders. Daarnaast beschikt SCD’83 over een grote hoeveelheid voetballend vermogen voorin en op het middenveld. Dit voetballende vermogen resulteerde vlak na rust in een dot van een kans voor Marc van der Graaf. Zijn schot belande echter niet tussen maar naast de palen. Ook de spits van Nieuwleusen wist even later het leder niet tussen de palen te koppen waardoor de 0-0 stand op het bord bleef staan. Nieuwleusen wisselde rond de 80e minuut aanvallender en ook SCD’83 bracht met Ivar Mijnheer voor Tim Dekker een frisse aanvallende kracht. Beide ploegen gingen vol voor de winst maar uiteindelijk was het SCD’83 dat aan het langste eind trok. Na een mooie individuele actie legde Nick Dekker goed af op zijn meegelopen naamgenoot die de bal, met zijn ‘chocoladebeen’, onberispelijk binnen schoot: 0-1. Nieuwleusen probeerde na deze tegenslag nog wel iets te forceren, maar de weg naar het Dedemsvaartse doel bleef, zoals vrijwel de gehele middag, gesloten.

Door het verlies van Hardenberg’85  tegen ZZVV heeft SCD’83 na speelronde 19 een gat geslagen van 4 punten met de nummer 4, Hardenberg’85. Volgende week zaterdag speelt SCD’83 een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn drager van de 3e klasse D, Elim. De heenwedstrijd werd met 1-0 verloren, waardoor er zeker iets goed te maken valt. Uw steun is in ieder geval van harte welkom.
DedemsvaartAC Zwemnieuws......
DedemsvaartAC stelt tweede plaats veilig
De achterstand op nummer een was nagenoeg onoverbrugbaar voor de selectie van DedemsvaartAC. Zaterdag zwom DedemsvaartAC de competitie in het gloednieuwe zwembad in Kampen. De kennismaking met het zwembad was niet alleen goed vanwege de accommodatie, maar ook vanwege de prestaties die DedemsvaartAC in de laatste ronde van de competitie leverde. Men leverde tenslotte 30 seconden in op de ploeg uit Nijmegen, die de een na hoogste competitie van Nederland winnend afsloot. De Dedemsvaartse selectie leverde prima individuele prestaties en gaat binnenkort een degradatie-promotie-wedstrijd zwemmen om te proberen promotie naar de hoogste klasse af te dwingen. Bij de oudste heren was het
vooral Sepp Kalter, die met zijn prestaties waardering oogstte. Hij begon met een prima 200 vlinder. Ook de andere heren deden een goede duit in het zakje. Bij de dames was er prima zwemmen van Stephanie Bergsma, Maaike van Veen en Joyce Mennink. Aan het eind van de wedstrijd stond er voor de dames een 200 vlinder op het programma. Het werd een spannende strijd tussen van Veen en Bergsma, die in de laatste meters werd beslist in het voordeel van Bergsma. Bij de oudste jeugd was er versterking van de jongere Leon van den Hof. Zijn tijd van 54.39 op de 100 vrij verbaasde iedereen. Zijn kompanen bij de jeugd, Dominique van Tolij en Mark Boertien deden het zaterdag ook uitstekend. Bij de dames-jeugd was er versterking van Hanne te Velthuis. Zij ging voor het eerst in haar carrière onder de minuut op de 100 vrij. Zij werd op de 200 rug  bijgestaan door een uitstekend zwemmende Lotte Rougoor. Op de 100 vrij was het Michelle Zomerdijk die haar prima bijstond. Zomerdijk is net herstellende van de ziekte van Pfeiffer en wist ondanks dat, toch nog een persoonlijk record te zwemmen. Bij de jongste jeugd van de dames haalde Tessa v.d. Belt de punten binnen. Maud Kuipers liet zien dat ze goed op de terugweg is na een lange, slechte periode. Bij de oudste jongens junioren waren het met name Stijn Boertien en Jesse Zweers die de kastanjes uit het vuur haalden. Boertien verraste met een fantastische 2.23.09 op de 200 school. Bij de jongste junioren werd er een uitstekende schoolslag en een prima 400 vrij gezwommen. Er gingen heel wat persoonlijke records naar de boeken. Dat gold ook voor de allerjongste jeugd.