Erop Uit
Instagram
Facebook
Instagram
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
Om te zien
DEDEMSVAART inBEELD
Film en foto’s
Om eens te ziens.......

Bibliotheek Dedemsvaart

Met ingang van maart 2014 zal de bibliotheek zijn intrek nemen in het nieuwe MFC De Baron. Foto's HIER. Filmbeelden klik op foto.

Open monumentendag 2012

Tijdens open monumentendag stond Mien Ruys centraal. Theatergroep LEF speelde hoe koningin Juliana samen met Mien Ruys in een koets vanaf het kalkoventerrein, naar de tuinen van Mien Ruys gaat. Klik op de foto voor filmbeelden.

 

Weekmarkt

De weekmarkt in Dedemsvaart is elke woensdag op de markt. Diverse kramen waar markt kooplieden hun waren verkopen. Opnames zijn gemaakt op een mooie zomerse dag (4 juli 2012) klik om deze te zien op de foto.

Kerkhof Ommerschans

Het kerkhof van het  bedelaarsgesticht “de Ommerschans” is vorig jaar (2012) helemaal opgeknapt en is er een informatiehuisje geplaatst op de plaats waar vroeger het lijkenhuisje stond. Meer informatie over de bedelaars kolonie is er te lezen door hierop te klikken. Foto’s van dit kerkhof zijn in te zien door op de foto te klikken. Tevens kan men hier een prachtige wandeling maken.

 

R.K Kerk “Sint Vitus”

De kerk die dateert uit de jaren 1800 die door de jaren heen verschillende keren een verbouwing heeft ondergaan. Elk jaar wordt de kerststal met beelden van 100 jaar oud opgebouwd. Een prachtige kerk met een hele historie zeker de moeite waard om eens te bekijken op een open(monu-menten)dag. Foto’s klik hier en voor filmbeelden klik op de foto.

Gemeentehuis Dedemsvaart

Het voormalige Gemeentehuis  van Dedemsvaart ( Avereest) ook wel Huize Dina” doet al enige jaren geen dienst meer als gemeentehuis. In het pand heeft ook de Rabobank gezeten die in 2013 ook het pand heeft verlaten.

Beelden rondom het pand. Klik op de foto.

Wiekendhuis Mien Ruys

Het Wiekendhuis waar Mien Ruys vaak te vinden was is verbouwd naar een kennishuis “Wiekend” waar de vele jaren van kennis over tuin en land-schaparchitectuur met moderne apperatuur getoond wordt. Het Kennishuis werd geopend door Burgemeester Peter Snijders, waarna professor ingenieur Eric Luiten samen met de burgemeester lovende woorden sprak over dit kennishuis.  Klik op de foto voor filmbeelden en hier voor foto’s.

Groot onderhoud aan toren en klok Van Dedem Kerk

De toren en de klok van de Van Dedem Kerk is in de maand juni/juli 2014 in groot onderhoud geweest. De klok die er 80 jaar geleden is ingebouwd heeft wel de kleine beurten gehad en was echt toe aan een grote renovatiebeurt. Er zaten scheuren in de klepel. De wijzers werden eraf gehaald en schoongemaakt en de cijfers werden weer bijgewerkt. Het vele koperwerk wordt door een gespecialiceerd bedrijf bijgewerkt. We zijn met Jan Boertjes de toren op geweest. Klik op de foto voor filmbeelden en hier voor foto’s.

Watertoren Lutten wordt Bed and Beackfast

Het word steeds beter zichtbaar, de kamers voor de bed and breakfast in de watertoren. Wanneer het helemaal klaar is weet de familie Rieks uit Schuinesloot nog niet. Het is wel een hele bijzondere locatie om de nacht door te brengen en te ontbijten, om vervolgens vanaf deze unieke locatie de omgeving te verkennen. Dedemsvaart in Beeld neemt alvast een kijkje in en op de toren, om alvast te genieten van de prachtige vergezichten. Klik op de foto. Voor foto's klikt u HIER

Johan Bredewout bespeelt het orgel Van Dedemkerk

Tijdens de zondagavond opendeurdienst was het gemengde koor De Zeeklank uit Vollenhove uitgenodigd. Dit koor staat o.l.v de heer Johan Bredewout die eveneens de samenzang begelede deze avond. Tijdens de collecte speelde hij op het kerkorgel enkele liederen waaronder het lied; Daar juicht een toon daar klinkt een stem. Klik op de foto voor filmbeelden.

 

Circusvoorstelling cbs De Ark

In 2005 bestond CBS de Ark 25 jaar. Middels een prachtige circusvoorstelling in de Citadel voor alle ouders, opa's en oma's werd het 25 jarig jubileum van CBS De Ark feestelijk gevierd. Klik op de foto voor filmbeelden.

 

De heer Snippe verteld over de crash bommenwerper in '45

Op 16 februari 1945 crashte er een Amerikaanse bommenwerper ( B-17G ) in het 'Colenbrandersbos' in de buurt van Stoetenslagh. Gerrit Snippe was samen met zijn vader en broer Henk

ooggetuige van dit drama. Gerrit Snippe was samen met zijn broer als eerste bij het staartstuk van dit vliegtuig waar nog 2 bemanningsleden in lagen. Met meneer Snippe ging ik terug naar deze plek , maar ook naar het oorlogsmonument opgericht door H.A. Redder en naar de plek waar piloot Ernest Hansen terecht kwam. Voor meer info verwijzen wij u graag door naar het verslag van H.A. Redder "De fatale missie van de Maid to order" Klik op de foto.

 

Historische Avereester Spektakel 'onrust in het veen'

1888 was een stormachtig jaar voor de inwoners van Avereest. Een koude lange winter maakte dat de mensen in het veen niet konden werken, grote armoe dus voor vele arbeiders. Ze gaan zich verzetten"oproer" vragen meer geld bij de veenbazen. Ruim 130 vrijwilligers speelden dit jaar 1888 als schouwspel, sketches op historische gebeurtenissen na, op het kalkoven-terrein. Een echt waar spektakel. Prachtig om te zien en of mee te maken. Toeschouwers genoten met volle teugen van dit gebeuren. Een groot succes; boven verwachting. Klik op de foto om dit spektakel te zien of om even na te genieten.

© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2016