Erop Uit
DEDEMSVAART inBEELD
Instagram
Facebook
Instagram
Film en foto’s
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Berichten van/over Dedemsvaart en omgeving.

Deze kunnen en mogen door u aangeleverd worden. Stuur deze (korte) berichten graag
voorzien met foto naar dedemsvaartinbeeld@live.nl
Uitnodiging
Bijeenkomst over de 10 noordelijke stammen van Israël
De commissie Kerk & Israël Dedemsvaart organiseert woensdag 3 mei 2017 weer een interessante bijeenkomst. Dit keer is de heer Aryel Tsion uitgenodigd om te vertellen over de geschiedenis en actuele situatie van de 10 noordelijke stammen van Israël. Iedereen die meer wil weten over dit onderwerp is 3 mei welkom bij de Fontein in Dedemsvaart.

Aryel Tsion uit Be'er Sheva, Israël, vertelt 3 mei over een spannend en boeiend onderwerp: de geschiedenis en de actuele situatie van de 10 noordelijke stammen van Israël. De Bijbelse staat Israël is onder de zoon van koning Salomo in tweeën gedeeld (I Kon.12). Het 10-stammenrijk Israël, dat in de 8ste eeuw voor Chr. door de Assyriërs in ballingschap is weggevoerd (II Kon.17) en dat tot voor kort helemaal verdwenen leek te zijn. En het 2-stammenrijk Juda met Jeruzalem als hoofdstad dat in de 6de eeuw voor Chr. in ballingschap gevoerd is door de Babyloniërs (II Kon.25), maar later wel teruggekeerd is (Ezra 1). Deze Judeeërs zijn de voorouders van het Joodse volk dat wij vandaag kennen.

Aryel Tsion neemt ons mee in de geschiedenis van die 10 'verloren' stammen en gaat in op vragen als: waar woonden ze, wat was hun erfgebied en hoe ziet het gebied er vandaag uit? Waarom gingen ze in ballingschap en waar zijn ze heen getrokken? En wat gebeurde er met ze tijdens de tweede Tempel periode? Wat is de Bijbelse belofte voor hun terugkeer? Weten we waar de 10 stammen nu zijn? Zijn er al stammen
ontdekt en hoe zullen de stammen terugkeren? En wat wordt er vanuit Israël aan gedaan? Het is een onderwerp dat volop in beweging is en waarbij telkens nieuwe aanwijzingen opduiken. Zoals gezegd: een spannend en boeiend onderwerp waar de spreker uitgebreid onderzoek naar heeft gedaan. Aryel Tsion komt uit Israël maar spreekt vloeiend Nederlands.

De bijeenkomst start om 20.00 uur bij de Fontein, Hoofdvaart 7 in Dedemsvaart. Inloop met koffie is vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij en opgave is niet nodig, er wordt die avond wel een collecte gehouden voor de gemaakte kosten.
Rabobank hoofdsponsor Dedemsvaart Natuurlijk 2017
Waar ben jij 2e Pinksterdag? Die vraag leidt naar de Kotermeerstal, waar op 5 juni de vierde editie van het gratis festival Dedemsvaart Natuurlijk plaatsvindt. Het festival begon in 2014 als een bescheiden idee maar beleefde een spectaculaire primeur, waar zeker 10.000 mensen op afkwamen. In 2015 werd dat aantal ruimschoots overtroffen met 12.000 bezoekers. Dat het festival binnen 3 jaar zou uitgroeien tot een begrip in de regio en hét vermaak op tweede Pinksterdag  had de organisatie niet durven dromen. Organisator Arsanio Wiet zet in op meer variatie en meer belangstelling. Rabobank Vaart en Vechtstreek tekent wederom voor het hoofdsponsorschap.
Rabobank Vaart en Vechtstreek is hoofdsponsor van de editie 2017. “Vorig jaar was het weer super mooi voor elkaar”, zegt manager Particulieren Björn Tutert. “Ondanks het slechte weer zorgden de ruim 8000 bezoekers, en het enthousiasme van de deelnemers, voor een geweldige dag.” Het sponsorschap van Rabobank in 2016 krijgt wederom vervolg in de vorm van het hoofdsponsorschap. De bank heeft alle vertrouwen in organisator Arsanio Wiet en zijn team. Het programma en de nieuwe onderdelen daarin staan opnieuw garant voor succes. Of de weergoden Dedemsvaart Natuurlijk in 2017 gunstig gezind zijn? Dat is iets wat je niet kunt voorspellen, maar het zal naar verwachting weinig mensen tegenhouden om op tweede Pinksterdag de Kotermeerstal op te zoeken. Meer informatie op www.dedemsvaartnatuurlijk.nl.
Goede doel Dedemsvaria 2017 voor Duchenne Heroes
Het Dedemsvaria bestuur heeft Duchenne Heroes aangewezen als het nieuwe goede doel waaraan een bedrag gedoneerd gaat worden.
De Heroes zetten zich enthousiast in voor hoop op beter voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, dan breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt vooral voor bij jongens. 'Wij hopen een mooi bedrag te kunnen doneren aan dit goede doel', zegt Maikel van Marle.
Vorig jaar ontving de heer Henk Brink van de Stichting Vecht voor Jeugd een cheque van 400 euro uit handen van de voorzitter van de Dedemsvaria