Erop Uit
Instagram
Facebook
Instagram
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Om te zien
DEDEMSVAART inBEELD
Film en foto’s
Berichten van/over Dedemsvaart en omgeving.

Deze kunnen en mogen door u aangeleverd worden. Stuur deze (korte) berichten graag
voorzien met foto naar dedemsvaartinbeeld@live.nl
Jongerenevent zondag 25 juni 2017
Taakgroep Jongeren van de Protestantse Gemeente Dedemsvaart organiseert ook dit jaar weer het jongerenevent Be-Lief in samenwerking met YMCA en ChillOut!

Gelukkig leven wij in vrijheid, maar dat is niet overal in de wereld zo. Veel mensen en kinderen zijn op de vlucht voor oorlog en verdrukking of zijn op zoek naar een betere plek waar voldoende voedsel is. Zij moeten letterlijk rennen voor hun leven. Om hier bij stil te staan en ook zelf te ervaren organiseren we op 25 juni 2017 tijdens Be-Lief 2017 allerlei leuke activiteiten die op dit thema zijn afgestemd. Ook de Anders Kerken dienst voorafgaand
aan het event staat in het teken van Run4Life.
Kom samen met je vrienden en vriendinnen om deze leuke middag mee te beleven. Maak van tevoren een team of geef je ter plekke op. Vooraf
opgeven kan op beliefdedemsvaart@gmail.com Ook je ouders zijn van harte uitgenodigd. De activiteiten beginnen na de Anders Kerken dienst, ca. 11.45 uur.
De activiteiten vinden plaats op de parkeerplaats tussen “de Antenne” en “de Baron”. Op verschillende plekken is drinken en eten te krijgen. Bak zelf in stijl je broodje boven het vuur of vlees op de barbecue. YMCA verzorgt het Run4Life spel waarbij je als groep verschillende
opdrachten kunt doen die in het teken van de vluchtelingen staan. Ook is er een Samenwerkingsspel en gaan we Bamboestieken. De spelen zijn geschikt voor alle leeftijden. Uiteraard zijn er ook prijzen te verdienen.
Voor de jongere kinderen is er een springkussen, schminken, tattoos en een creatieve hoek.
Ook de muziekliefhebbers komen aan hun trekken: in de koepel draaien DJ Jordy en DJ Dyzzle en zij worden afgewisseld met live bands.
In ChillOut! is er “Jongens tegen de Meiden” en spelen we Kahoot!
opbrengst voor Anak-Anak
Dit jaar gaan alle opbrengsten naar de stichting Anak-Anak waar ook een aantal gemeenteleden nauw bij zijn betrokken. Stichting Anak-Anak heeft als doel de leefomstandigheden van de inwoners op Labuan Pandan op Lombok te verbeteren. Dit doen ze onder andere door het bouwen van huizen, toiletvoorzieningen, drinkwatervoorzieningen. Ook is er een school en medisch kliniek gebouwd. Dit onder het motto: Eén man/vrouw kan de wereld niet veranderen, wij kunnen wel de wereld van één man/vrouw, familie, 1 dorp veranderen.
Vrijmarkt- Rommelmarkt Hoofdvaart 24 juni a.s.
Aanstaande zaterdag 24 juni organiseert buurtvereniging Hoofdvaart-West weer de jaarlijkse rommel / vrijmarkt.
Deze markt waarbij voor een ieder de mogelijkheid bestaat om van de overtollige spulletjes af te komen is al jaren een succes.
Locatie is wederom de Hoofdvaart tussen Steenbergerwijk en Ommerkanaal. Tussen 8:00 en 13:00 uur is men welkom om goede zaken te doen.
Voor zowel de buurtbewoners als ook voor handelaren zijn er voldoende gratis plekken beschikbaar. Maar een ieder wie een interessante hobby
heeft of een muziekinstrument bespeelt is van harte welkom om dit aan het publiek te tonen.
Voor een lekker kopje koffie kan men terecht in de tent namens de organisatie. Opgave voor de markt kan nog via hoofdvaartwest@hetnet.nl of telefonisch 0523-613840.
Woensdag 28 juni inschrijving autorodeo
Inschrijving Vrieling Varia Run & autorodeo
Van oudsher wordt de Dedemsvaria gekenmerkt door een  gevarieerd aanbod van sportieve activiteiten. Maandagavond 31 juli  – direct na de kroning van de (mini) Rozenkoningin – staat de lustrumeditie van de Vrieling Varia Run op het programma. Een dag later wordt de wielerronde van Dedemsvaart georganiseerd en zaterdag 5 augustus begint om 13.00 uur de spectaculaire autorodeo.
Woensdag 28 juni kunnen autosportliefhebbers zich om 19.00 uur in Grandcafé 't Dorp laten inschrijven voor de autorodeo. Deelname aan de autorodeo is mogeijk vanaf 16 jaar, maar dan uitsluitend met toestemming van ouders/verzorgers.  Deelname is altijd op eigen risico.
Het inschrijfformulier voor de Vrieling Varia Run is te vinden op www.variarun.nl. Op genoemde website is ook te lezen wanneer de inschrijving sluit.
Over een door de atletiekunie gecertificeerd parcours kunnen de 5 en 10 kilometer lopers (m/v) hun rondjes lopen. Start en finish is bij de Baron, het multifunctionele centrum aan de Julianastraat. De 5 en 10 kilometer lopers starten tegelijkertijd, te weten om 20.00 uur. Door de certificering zijn de exacte afstanden 5.055,04 meter voor de 5 kilometer en 10.110,07 voor de 10 kilometer.  De Bambino-run (500 meter) voor kinderen t/m 6 jaar start om 19.30 uur en de 1.000 meter lange Kids-run – voor kinderen van 7 t/m 12 jaar – om 19.45 uur.
Zangdienst zondag 25 juni m.m.v. Only One Way Gramsbergen
Opendeur-en Zangdiensten
Zangdienst op zondag 25 juni is er om 19.00 uur een Zangdienst in de Van Dedem kerk in Dedemsvaart.
Het themavan de dienst is: Vliegen op eigen kracht.
Ds. J. van Dijk is onze voorganger deze avond, er is medewerking van de zanggroep Only One Way uit Gramsbergen.
Het orgel wordt bespeeld door dhr. Nico Aalberts.
We nodigen ook u uit om hierbij aanwezig te zijn.
Kinderen timmeren hun eigen Variadorp  
Voor de tweede achtereenvolgende keer mogen jongens en meisjes uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool zich opgeven om mee te bouwen aan het Dedemsvaria Timmerdorp. Vanaf diinsdag 1 augustus mag gebouwd worden in groepjes van 3 tot maximaal 6 personen. Ook individuen kunnen zich opgeven.  Deelname is gratis. Opgeven kan via de website www.dedemsvaria.nl . Geadviseerd wordt om dat zo snel mogelijk te doen, want vol = vol.
De poort van het bouwterrein gaat 1 augustus om 10.00 uur open. Deelnemers kunnen zich dan melden bij het team van de burgemeester van
het Timmerdorp.
Met je groepje krijg je dan een eigen bouwkavel van 5 bij 5 meter toegewezen. Op de openingsdag en de dag erna is het bouwterrein geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Woensdag worden er pannenkoeken gegeten en reiken de Rozentrio's de prijzen uit. Na de prijsuitreiking is het terrein geopend voor (groot)ouders en verzorgers. Vrijdag wordt het timmerdorp weer afgebroken.

Begeleiding
Het idee achter de activiteit is dat kinderen hun eigen dorp timmeren en zorgen dat het schoon blijft. Er is professionele begeleiding en de EHBO is gedurende het gehele evenement aanwezig. 'Bij slecht weer zal er vanuit de tent gewerkt worden aan de inrichting (tafeltjes en stoeltjes) van de palletwoningen', vertelt Peter van der Bent.
De organisatie heeft een beperkt aantal hamers beschikbaar. 'Wij raden de deelnemers aan om zelf gereedschap – bijvoorbeeld hamer en nijptang – van huis mee te nemen', zegt Peter. Drinken, snoep en fruit is dagelijks te koop met echt dorpsgeld, te weten de “Spieker”. Peter: 'Dit dorpsgeld en de werkbadge ontvangen de kinderen bij de opening van het timmerdorp'. De deelnemers worden verzcoht om geen gympen aan te trekken, maar degelijke werkschoenen. 'Ook adviseren wij om bij warm weer een pet of hoed te dragen en om een lunchpakket mee te nemen naar de bouwplaats', besluit Peter.
Open Huis Stichting de Voart 24 juni
Voor het project zelfstandig ondernemen organiseren Studenten van  
Windesheim op 24 juni een open dag voor Stichting de Voart. Deze dag  
staat in het teken van wat Stichting de Voart allemaal te bieden  
heeft. Tijdens deze open dag zullen er verschillende activiteiten  
plaatsvinden voor jong en oud. Zo vindt er een heuse markt plaats met  
producten uit de streek, onder andere zijn aanwezig: Slagerij en  
worstmakerij van Broekhuizen uit Dalfsen, Bierbrouwerij Hettinga uit  
Zwolle, De Hutte cosmetica uit Zuidwolde, Wijngaard en fruitbedrijf  
Varsenerhof uit Ommen. Er worden poffertjes gebakken en voor de  
kinderen is er voldoende vermaak, zo is er onder andere een  springkussen, kunnen er cupcakejes worden versiert en is er de mogelijkheid een broodje te bakken boven een kampvuur.