Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Oud Dedemsvaart
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
Berichten van/over Dedemsvaart en omgeving.

Deze kunnen en mogen door u aangeleverd worden. Stuur deze (korte) berichten graag
voorzien met foto(s)/flyer naar dedemsvaartinbeeld@live.nl
Kerstmarkt St' Vitus Kerk
Zaterdag 9 december is er weer de Kerstmarkt in de St'Vitus Kerk te Dedemsvaart. De altijd reuze gezellige markt is voor velen een bezoek waard om even te genieten van dit gebeuren. er is van alles te doen maar ook voor de lekkere trek zoals de snert, knieperties, oliebollen en meer lekkers gaat er in als "zoete koek".  De start is om 9.30 uur en zal eindigen om 14.00 uur.
De Stuw organiseert Jeugdsoos on Tour
In de gemeente Hardenberg zijn er meerdere jeugdsozen die met dezelfde onderwerpen bezig zijn, maar onderling is er weinig contact hierover. Daar komt met de Jeugdsoos on Tour, een initiatief van De Stuw, verandering in zodat de jeugdsozen van elkaar kunnen leren.
De Stuw heeft contact met verschillende jeugdsozen in Hardenberg en merkt dat er vaak dezelfde thema’s spelen. “Veel gestelde vragen zijn bijvoorbeeld: hoe betrek ik meer jongeren bij activiteiten en hoe zorg ik voor een veilige sfeer”, vertelt jongerenwerker Ruben Drost van De Stuw. “Hoe mooi zou het zijn als de verschillende jeugdsozen daar samen over nadenken en van elkaar leren? Dat gaan we doen tijden de Jeugdsoos on Tour!”  
Kick-off
Tijdens een kick-off op woensdagavond 22 november wordt er gekeken welke behoeftes er zijn en welke thema’s samen opgepakt kunnen worden. Deze avond is Bart Demmers ook te gast en zal een interessante workshop verzorgen over jongerenparticipatie. Hij is adviseur jongeren participatie bij Travers Welzijn in Zwolle. Voor deze bijeenkomst zijn alle jeugdsozen uit Hardenberg uitgenodigd. Deze avond vindt plaats in jongerencentrum ChillOut! in Dedemsvaart aan de Julianastraat 54. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur.

Thema-avonden
Een aantal van de benoemde thema’s wordt uitgewerkt en op leuke wijze besproken tijdens drie inspirerende thema-avonden, die plaatsvinden in drie van de deelnemende jeugdsozen. De tour wordt afgesloten met een gezamenlijk event op een centrale plek in de gemeente Hardenberg.

Aanmelden
Wil je meedoen aan de Jeugdsoos on Tour? Geef je dan op voor 17 november bij één van de jongerenwerkers van De Stuw of via r.drost@destuw.nl. Voor meer informatie kun je ook contact op nemen met Ruben Drost via 06-33703749.
Kleintje Kunstkring speelt De sneeuwkoningin.
Het schitterende sprookje van Hans Christian Andersen komt tot leven in deze wervelende familiemusical.
Tekst : Sebastiaan Smits
Muziek:  Tjeerd de Haas

Kay en Gerda zijn de allerbeste vrienden en wonen samen in een klein dorpje in het hoge noorden. Maar als het winter wordt, gebeurt er iets vreselijks; Kay krijgt een stukje van een magische spiegel in zijn oog en hart en wordt een koude en ongelukkige jongen. Hij kan de wereld amper meer verdragen en wordt op een avond meegenomen door de Sneeuwkoningin. Samen vertrekken ze naar haar paleis op de Noordpool, waar alles koud is.
Gerda is radeloos en zet alles op alles om haar beste vriend terug te vinden. Zo begint een gevaarlijke zoektocht. Ze ontsnapt aan mensetende rovers, ontmoet een pratende wolf en vecht met de gevaarlijke IJsbijters. Uiteindelijk vindt ze Kay in het paleis van de Sneeuwkoningin. Maar deze is helemaal niet van plan om Kay zomaar te laten gaan.
De Sneeuwkoningin is een verhaal vol fantastische personages, die direct de harten van het publiek zullen stelen. Jong en oud leeft mee met Gerda op haar reis, lacht om de komische pinguïns Hans en Christian en rilt van de ijskoude Sneeuwkoningin.
Zin om mee te doen ? Ben je tussen de 10 en 18 jaar. Mail naar kleintjekunstkring@hotmail.com
Of kom donderdagavond naar de Regenboog Repetities zijn van 19.15 uur tot 21.15 uur.
25 november Movie Night in de Baron
Zaterdag 25 november wordt de grote zaal van De Baron omgetoverd tot een heuse bioscoop. Tijdens deze avond wordt de Amerikaanse science fiction film Ghost in the Shell op groot scherm vertoond. De aanleiding is het feit dat het boek Ik, Robot van Isaac Asimov dit jaar centraal staat tijdens Nederland Leest in de maand november. De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek, De Baron, De Stuw en jongerencentrum ChillOut! Entree voor deze avond is slechts €3,- Let op! De film is vanaf 12 jaar. Kaartverkoop bij De Baron en bij de Bibliotheek Dedemsvaart. Tevens op de avond zelf aan de deur. De film begint om 20.30 uur.
Ghost in the Shell is een Amerikaanse sciencefiction-actiefilm uit 2017, geregisseerd door Rupert Sanders. De film is gebaseerd op de Japanse manga en anime met dezelfde naam van Masamune Shirow. In de nabije toekomst worden menselijk lichaamsdelen ingezet voor technologische doeleinden. Bij een onherstelbaar lichaam van een vrouw worden haar hersenen gebruikt voor een cyborg om er vervolgens de misdaad mee te kunnen bestrijden. De cyborg met de naam Major heeft de leiding over Section 9, een politie-eenheid. Deze eenheid bestrijdt de gevaarlijkste criminelen. Als Major achter de levensgevaarlijke computerhacker Hideo Kuzen aan zit, komen bij haar de weg geprogrammeerde herinneringen van vroegere leven weer naar boven. Dit roept vragen voor haar op over haar eigen identiteit en er dus meer moet zijn dan een geest in een omhulsel.